Kauni kodu konkursi rahva lemmiku tiitel tuli Läänemaale

Lääne Elu

info@le.ee

Konkursi fotod

25-aastase ajalooga kodukonkursi Aasta Kodu rahvažürii valis oma lemmikuks kodu Läänemaal Linnamäe külas. Selle loonud Kerda Ledis ja Raivo Priske ehitasid uuesti üles pea sada aastat vana ja väga räämas talumaja oma lapsepõlvemaade lähedal.

Kodukirja peatoimetaja Malle Pajula sõnul osales Aasta Kodu rahvažüriis ligi 4000 hääletajat. „See kodu asus juhtima kohe esimestest hääletustundidest alates, olles ilmselt üks maakodu-unistusi, kus killukesed vana maja olemusest sulanduvad kaasaegsesse avarasse interjööri,“ ütles Pajula. Tema sõnul võlub juba teist aastat rahvažürii südant vana palkseina esiletoomine muidu moodsas interjööris. „Puit on moes, aga mul on tunne, et keerulisematel aegadel pakub ajalooga materjal meile kodus ka emotsionaalset tuge,“ sõnas Pajula.

Aasta Kodu žürii liikme, Expert Eesti turundusjuhi Laura Laanjärve sõnul loovad puit, klaas ja üldse naturaalsed materjalid ning värvid selles kodus terviku, mida täiendavad tumedamates toonides ja praktiliselt sisustatud puhke- ja abiruumid. „Maitsekalt on ühendatud uus ja vana ning moodsad sisustuslahendused pakuvad kindlasti perele palju kauneid ühiseid hetki,“ ütles Laanjärv.

Internetihääletusel selgunud Rahva Lemmiku preemia – 1000 euro väärtuses kinkekaardi – on välja pannud kodukonkursi peatoetaja Expert Eesti.

Sisustus- ja aiandusajakiri Kodukiri korraldab Aasta Kodu konkurssi juba 25. korda. Seekord osales ligi 50 kodu ja aeda üle Eesti.

Teised Aasta Kodu preemiad avalikustatakse Eesti Vabariigi sünnipäevanädalal.

Konkurssi toetavad: Expert Eesti, kes annab välja ka Aasta Kodu peaauhinna 2000 eurot, AEG Powertools, Hektor Light, WolfBerry, Ryobi, Astellaria Reisibüroo ja Gardena, kes annab välja ka kauneima aia peaauhinna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Tuksist
2 aastat tagasi

kui ma näiteks milli saaks teeks kuhugi mujale ja midagi konstruktiivselt ehk paremat mitte suure magistraali teeäärde aga maitsed ongi erinevad. visuaalselt ok aga igapäevaselt trassiääres elada ei sooviks.

Vanaema
2 aastat tagasi

Kas ikka ehitasid ise, või lasid ikkagi ehitada selle raha eest.