Haeskasse tuleb tänavugi jääkarussell

Ants Ale tänavune jääkarussell tuleb sama suur kui mullu. Foto: Urmas Lauri
Ants Ale tänavune jääkarussell tuleb sama suur kui mullu. Foto: Urmas Lauri

Haeska Tuulingu turismitalu peremees Ants Ale soovib ka sel aastal merejääl tööle panna 12meetrise läbimõõduga ja paadimootoriga pöörleva jääkarusselli.

Esimene katse jääkarussell tööle panna kolmapäeval luhtus. Teisipäeval saagis Ale küll ketta jääst välja, kuid kui ta kolmapäeval mootorsae ja Honda paadimootoriga karusselli juurde jõudis, selgus, et ketas on kinni külmunud ja tuleb uuesti välja saagida. Selleks kulub Ale sõnul mitu tundi. Ehkki ketas tuli taas 35sentimeetrisest jääst välja saagida, oli Ale lootusrikas ja andis mõista, et ehk saab karusselli neljapäeval pöörlema panna.

Eelmisel talvel saagis Ale 12meetrise ketta jääst välja 30. jaanuaril. Karussell muutus kiiresti populaarseks ja keerleval jääpangal esinesid veebruari keskpaigas Haapsalu balletistuudio lapsed. Idee sai Ale 2017. aastal soomlase Janne Käpylehto ehitatud karussellilt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Andrus
2 aastat tagasi

Too jääkarusell on lugu sellest, kuidas väheste vahenditega saab kena asja tehtud ja positiivset kajastust siiapoole maailma. Eelmisel aastal käisime, vahva värk. Tuulingu rahvale jõudu toimetamistes!