Mikk Päeske: treener vastutab rohkem kui mängija

Elen Freivald

elen@le.ee

Mikk Päeske peab tähtsaks, et Haapsalul oleks oma korvpallimeeskond. Foto: Elen Freivald

Mikk Päeske peab tähtsaks, et Haapsalul oleks oma korvpallimeeskond. Foto: Elen Freivald

Haapsalust pärit korvpallur ja nüüd ka treeneriametit pidav Mikk Päeske ei teadnud pärast kõrgkooli lõpetamist, milline tee valida, kuid kõik loksus ise paika.

Päeske sõnul on ta juba lapsest saati tahtnud spordiga tegeleda ja käis algklassides nii jalg- kui ka korvpallitrennis. „Vahepeal läksin täiesti jalgpallile üle, sest tol ajal olid korvpallurid kõik minust vanemad ja jalgpallitreeningul käisid paljud sõbrad. Ka jalgpallitreener Aavo Tomingas oli lahe,“ meenutas Päeske.

Kuid kui Haapsallu tuli korvpallitreeneriks Marek Pragi, kes võttis treenida ka noorema grupi, hakkas Päeske taas tõsisemalt korvpalliga tegelema. Lisaks Pragile on tema treenerid olnud Rudolf Lumiste ja Erki Lass.

Pragi oli ka see treener, kes saatis Päeske Tallinna Audentese spordikooli katsetele. Katsed läksid hästi ja üheksandasse klassi läkski noormees Audentesesse. Pärast kümnendat klassi tuli ta aga koju tagasi. „ Ei osutunud uueks õppeaastaks valituks,” selgitas Päeske. „Seal need asjad nii käivadki – keegi tuleb ja keegi läheb,“ lisas ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments