Lääne-Nigula vallavanemaks sai Aivar Riisalu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Aivar Riisalule andis hääle 20 volinikku. Foto Urmas Lauri

Lääne-Nigula vallavolikogu valis kolmapäeva õhtul uueks vallavanemaks Kullamaa juurtega ärimehe ja poliitiku Aivar Riisalu.

Riisalu kandidatuuri toetas 20 volinikku 25st, Riisalu vastakandidaadi Merle Mäesalu poolt andis hääle viis volinikku.

„Ma loodan, et sa töötad nagu hull,” ütles Lääne-Nigula vallavolikogu esimees Mikk Lõhmus Riisalut õnnitledes.

„Tänan usalduse eest. See ei saa kindlasti olla unistuste amet, aga see on väärikas väljakutse,” sõnas Riisalu. Ta lisas, et loodetavasti ei ole Lääne-Nigulas tulevikus erilist opositsiooni, vaid aetakse ühet asja, kodukandi asja.

Volikogu andis Riisalule volitused moodustada vallavalitsus, mis kinnitatakse Lõhmuse sõnul loodetavasti jaanuariistungil. Seni jätkab vallavanema ametis Janno Randmaa.

Lääne-Nigula vallavanema konkursile laekus kuus avaldust, kaks kandidaati ei vastanud nõuetele. Vestlusele pääses neli kandidaati, kuid üks neist, terviseameti kunagine avalike suhete juht Simmo Saar loobus. Komisjon oma kandidaaati ei valinud. Volikogu istungil esitas Riisalu vallavanemaks vallvolikogu liige Einar Pärnpuu (VL Tugevad Kogukonnad), Mäesalu kandidatuuri esitas vallavolikogu liige Elle Ljubomirov (Reformierakond).

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
55 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lähedalt
2 aastat tagasi

Kui muud ei saa siis kõnniteed vast ikka punaseks saame.

Vallavanem
2 aastat tagasi

Ma šokolaadist jänes, sind kõrvust näksin vahest, ma magus igalt poolt… :)))

lugeja
2 aastat tagasi
Reply to  Vallavanem

Ära hõiska, vaata kui tuleb veel Sinine Vilkur

Blond
2 aastat tagasi

Väga hea!

Elanik
2 aastat tagasi

Merle Mäesalu oleks olnud hea vallavanem.

Valija
2 aastat tagasi
Reply to  Elanik

Ilgute selle Riisalu kallal ja keegi ei räägi vastaskandidaadist. Kohalikku elu teab, kogemusi küllaga, küla eluga ja seadusandlusega kursis. Ilmselt saate alles hiljem aru, millest me ilma jäime.

PPA
2 aastat tagasi

kuulutas välja riigihanke suurema koguse käeraudade ostmiseks. Ajalugu näitab, et kõige rohkem on neid kasutatud Keskerakonna poliitikute puhul…

Hellat
2 aastat tagasi
Reply to  PPA

Tõsi ka, vä?

Tähelepanek
2 aastat tagasi

Ikka väga kummaline on see Lääne-Nigula värk.
Toimuvad valimised, 3 osapoolt teevad koalitsiooni, enim hääli saanud valimisliidu juht ei hakka vallavanemaks vaid istutab end volikogu esimeheks, ülejäänud osapoolte juhid sätivad end aseesimeesteks. Ja siis valitakse Mikk Lõhmuse soovil “apoliitiline” vallavanem, kelleks osutub üllatuslikult keskerakondlane (Lõhmuse noorusaeg möödus seal). Seega, koalitsioonist välja jäänud partei esindaja hakkab ellu viima kolme konkurendi valimisprogramme??? Järelikult on Keskile ja nagusotsidele nende häälte eest midagi lubatud – kesk saab mõne osavallad ja sotsidele jätkub ettevõtlustoetuse külv?
RE ja EKRE, sai siin juba varem tähelepanu juhitud, et Lõhmus tõmbab teil mütsi silmini – ja nii juhtuski.

Valija
2 aastat tagasi
Reply to  Tähelepanek

Ja mis veel kummalisem, et mees ütles selgelt välja, et kavatseb minna juba järgmisel aastal Riigikogu valimistele. Väga kohatu oli sealkohal tema nali, et selleks ajaks “õpetab” asetäitja välja. Kas sellist poole-aasta vallavanemat me tõesti tahtsime? Loodan, et ta saaks Riigikogusse!

nii
2 aastat tagasi
Reply to  Valija

See “õpetamise” jutt oli tõesti nii “onu Heino”.

Oooo
2 aastat tagasi

Varsti saab siis Riisalule rääkida kuidas Lääne-Nigula Varahaldus Taeblas KÜ-de haldamise ajal nn omaniketa kortereid üürile andis ja kuidas Varahaldus oma tegevuse eest praegu vastutust ei võta. Äkki Riisalu ampsab probleemi läbi ja asi saab lõpuks korda! Uut verd oligi vaja!

ANDSID
2 aastat tagasi
Reply to  Oooo

HEA idee talle, tal nagu polegi siin bisnist, saab kohe kaevandamisega alustada

Hallo
2 aastat tagasi
Reply to  Oooo

Seda teistelt loota pole,eraasi.

Nigulane
2 aastat tagasi

Tõesti, mis siin nüüd veel kiruda? Suure valla volikogu töö on siiani olnud paras tsirkus, osavaldadest pole mõtet rääkidagi, ja siinkohal peame vaatama ikkagi ise peeglisse – ise valisime ja nüüd on siis selline tulem. Volikogu peegeldab ikkagi elanikke.
Eks uue vallavanema tõsiseltvõetavust näitavad tema ideed ja teostused. Ja et klounidele meeldida, pead ise ka klounina käituma. Tere tulemast Lääne-Nigulasse!

Valija
2 aastat tagasi
Reply to  Nigulane

Jah, aga miks me peame klounile meeldima? Juba algselt hakkab pugemine pihta!

Hellat
2 aastat tagasi
Reply to  Nigulane

Kommentaar siin on täielik klounaad

Valija
2 aastat tagasi

Mis on sellistest KOV valimistest kasu, kui valimistel kõige rohkem hääli saanud isik ei tee vallavanema valimistel isegi suud lahti. Räuskavad ja kujundavad tulemusi aga ikka need, kes on seda kogu aeg teinud ning vaatamata sellele, millise mandaadi nad valijatelt saanud on.

Valla kodanik
2 aastat tagasi

Lääne-Nigula sai vallavanema, kellel on selgelt näha, et mehel on teotahe. On elus kogemusi suurte probleemide juhtimises ja läbirääkimise oskuses. Tema kasuks rääkisid reaalselt korda saadetud teod. Ärge inimesed kardke üüsi tuuli, ventileerimata vallavalitsuses. Ta paneb tuule liikuma. Ede ja palju tuge Aivar.

krõmpsluu
2 aastat tagasi
Reply to  Valla kodanik

Paistab,et siis kui Kullamaa koolis eesti keelt ja grammatikat õpetati olid Sina koos Riisaluga komsomoli koosolekul või on kõigil keskerakondlastel juba vene aktsent.

Filoloog
2 aastat tagasi
Reply to  Valla kodanik

Sa oled harilik ajusüstitud rehv!
Ära rohkem sõna võta!!