Läänemaale lisandus üheksa koroonaviirusega nakatunut

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay
Koroona kiirtest. Foto: Pixabay

Ööpäeva jooksul analüüsiti 101 läänlase koroonaviiruse teste, millest üheksa ehk 8,91% olid positiivsed.

Üle Eesti analüüsiti 6366 testitulemust, millest 554 osutus positiivseks. Positiivse testi saanutest oli 350 vaktsineerimata ja 204 lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 293,5, mis on maakondade võrdluses Eesti madalaim näit. Sama ajaga on Läänemaale lisandunud 60 nakatunut.

Eestis keskmiselt on näit 525,52. Läänemaast järgmine on nakatumisnäidult Lääne-Virumaal (300,7). Kõrgeim on näit Valgamaal (900,6).

Hommikuse seisuga on haiglas 246 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 183 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu, nendest omakorda 146 ehk 80% on vaktsineerimata ja 37 ehk 20% on lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 41 uut haigusjuhtu. Suri kaks vaktsineerimata koroonaviirusega nakatunud inimest: 79-aastane naine ja 84-aastane naine.

Ööpäeva jooksul manustati 6220 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 520. Tänahommikuse seisuga on lisa- või tõhustusdoosi saanud 207 981 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 60%.

Läänemaal on vaktsineerimiskuur pooleli 442 inimesel, kuur on lõpetatud 12 413 läänlasel. Tõhustusdoosi on saanud 4892 läänlast. Ööpäeva jooksul said esimese vaktsiinisüsti 1 läänlane, teise vaktsiinidoosi 43 läänlast ja tõhustusdoosi 80 läänlast.

Eestis on tuvastatud kokku 25 koroonapositiivset, kelle puhul viitab genotüpiseerimine omikron tüvele. Enamik juhtumeid on seotud reisimisega Lõuna-Aafrika Vabariigist. Kõik genotüpiseeritud proovid kinnitatakse sekveneerimise käigus.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Aus läänlane
Aus läänlane

Kuni see arutu koroonagrupp valitsuses istub, ei kao ka haigus. Meil oli võimalus valida päris inimesed, nüüd on vist hilja…….

Ei saa aru???
Ei saa aru???

Hakkab jälle pihta???

wpDiscuz