Haapsalus saab alguse raseduskriisi nõustamine

Elen Freivald

elen@le.ee

Ämmaemand ja raseduskriisi nõustaja Maret Voites hakkab aitama Läänemaa naisi. Foto: Elen Freivald

Ämmaemand ja raseduskriisi nõustaja Maret Voites hakkab aitama Läänemaa naisi. Foto: Elen Freivald

Esmaspäeval alustas Muhu saarelt pärit ämmaemand ja raseduskriisi nõustaja Maret Voites Haapsalu hoolekandekeskuses raseduskriisi nõustamisega.

Voitese sõnul on tema eesmärk pakkuda Läänemaa peredele emotsionaalset ning psühholoogilist tuge nii raseduse planeerimise ja raseduse ajal kui ka pärast sünnitust kuni lapse kaheaastaseks saamiseni.

Haapsallu jõudis Voites sotsiaalministeeriumi ja SA Väärtustades Elu katseprojekti kaudu. Projekti otsiti pädevaid inimesi, kes viiksid nõustamist läbi ka kohtades, kus seni see puudub. „Olen siiani raseduskriisi nõustamist teinud saartel – Muhus, Saaremaal ja Hiiumaal – ja kuid kui nüüd avanes võimalus viia raseduskriisi nõustamine kohta, kus seda seni polnud, mõtlesin kohe Haapsalule,“ rääkis Voites oma Haapsallu jõudmisest.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Läänlane
2 aastat tagasi

Ajakirjanik võiks veidi kodutööd tema.Antud inimene ei ole pärit Muhu saarelt , ta alles hiljuti kolis sinna.Ei saa ju öelda seda näit minu kohta kui olen Tallinnas elanud 1 aasta, et olen Tallinnast pärit.

Majaomanik
2 aastat tagasi

Kus on tuntud ekspertide K.s ,pamp ja puuk arvamused?

Projektid projektid
2 aastat tagasi

Üpris irooniline.
Sünnitusmaja kaotatakse ära ja siis pannakse raha mingitesse asendustegevustesse.

see
2 aastat tagasi

on üldiselt hea mõte , st, sellised nõustamised, võiks määrata igaühele mingi palgalise nõustaja, näiteks toidunõustaja, sotsmin määrab igaühele kohustusliku toidunõustaja, kes siis jälgib, kaalub, määrab, koostab, piirab inimese toiduharjumust. meil kaovad siis nagu võluväel ülekaalulised, alakaalulised, surve meditsiinile väheneb kordades, kõik on õnnelikud ja terved, siis võime ka sotsmini ära kaotada, kokkuhoid missugune

Haapsalu elanik
2 aastat tagasi

Oli ka aeg.

Ei saa aru?
2 aastat tagasi

Mõeldakse ikka igasuguseid asju välja. Justkui Haapsalus oleks ja tuleks nii palju rasedaid. Elanikkond vananeb ja 50 aastased ju ei planeeri enam tavaliselt rasedust. Noo muidugi on erandeid. Noori ju Haapsalus polegi, pole ju tööd.

Haapsalu elanik
2 aastat tagasi
Reply to  Ei saa aru?

Rasedaid ei pruugi palju olla, aga kas sa tead paljud kaotavad raseduse ja vajavad ka nõustamist ja psühholoogilist abi, aga mitte arsti nähvamist, mida sa nutad siin.

Empaatia
2 aastat tagasi
Reply to  Ei saa aru?

Kas olete kaotanud oodatud lapse? Kas teate, mis tunne see on? Kas teil on üldse aimu kui palju on katkenud rasedusi ja kuidas need naised peavad sellega toime tulema? Milleks plõksida teemal, mis teeb haiget paljudele. Inetu.

Madli
2 aastat tagasi

Kas saaaks palun veidi psühholoogilist tuge raseduse planeerimisel?