Risti linnupargis talvituvad toonekured

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Risti linnupargi toonekured. Foto: erakogu
Risti linnupargi toonekured. Foto: erakogu

Risti linnuparki jäid juba kolmandat talve veetma kaks valge-toonekurge, Happy ja Flay.

Vigastatud tiivaga Flay looduses ise hakkama ei saaks ega suudakski ära lennata. Happyle oleks see jõukohane, aga ta ei taha – kevaditi lahkub Happy linnupargist, et elada vaba ja metsikuna, kuid pöördub sügiseti tagasi. „Mina olen tema Aafrika,” ütles Risti linnupargi perenaine Tiiu Tuppuri.

Happy toodi Ristile Paidest, kus inimesed olid hüljatud kurepoja üles kasvatanud. Vigastatud tiivaga Flay saabus Ida-Virumaalt. Samal aastal sattus Ristile veel kaks kurge, aga nemad on läinud oma linnuelu elama.

Et linnud söövad palju (kahe peale kilo päevas) ja talvetoit – kanakaelad, -pugud ja -südamed, kilu ja räim – tuleb neile osta, on tervele hulgale hüljatud või hätta jäänud loomadele peavarju pakkuv Tuppuri tänulik iga pisimagi annetuse eest (MTÜ Risti Linnupark, Swedbank, EE712200221067720584).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments