Riigieksamite tulemuste järgi on Noarootsi gümnaasium Läänemaa koolidest kõrgeimal kohal

Läänemaal ja Lihulas tegi eile emakeele riigieksamit üle 130 abituriendi. Foto: Lemmi Kann
Eksam. Foto: Lemmi Kann

Eile avaldas Postimees riigieksamite tulemuste tabeli, millest selgub, et Läänemaa koolidest on kõrgeimal kohal Noarootsi gümnaasium (42. koht).

Noarootsi gümnaasiumile järgneb Läänemaa ühisgümnaasium (57.), Lihula gümnaasium (81.), Kullamaa keskkool (91.) ja Haapsalu kutsehariduskeskus (104.).

Kokku oli eestikeelsete koolide edetabelis 126 kooli.

Eksamite lõikes kõrgeima koha sai Noarootsi gümnaasium laia matemaatikaga, kus keskmiselt 62,6 punktiga oli koolide arvestuses 21. kohal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kahju...
2 aastat tagasi

Kõrge kvalifikataiooniga meisterõpetajaid pole, olemasolevatel koolmeistritel motivatsioon madal, riigieksamite tulemused kesised.
Tagajärg- polegi ette nähtud siia linna enam spetsialiste ja eriarste. Isegi tasemel õpetajaid mitte. Sest kahjuks on hetkel nii, et ainetunni andmiseks piisab vaid kõrgharidusest. (Kuigi mõnel pole vist sedagi) Õpetajakutse pole vajalik.

Tomat
2 aastat tagasi

Noarootsi kant oli Nõuka ajal piiritsoon ja seal debiilikutele elada ei lubatud…
Debiilikud ja kriminaalid suunati Lihulasse, Türile ja Haapsalu… Järeldused võib Igaüks ise teha tänase pildi taustal… 🤪 😍

Lumememm
2 aastat tagasi
Reply to  Tomat

kui kirjutad nagu asi on siis organid laotavad miinuseid,sest see ju muudab päriselu…