Justiitsministeerium: kui avavangla vang reegleid rikub, läheb ta kinnisesse vanglasse

Vassili Otškalenko Haapsalu bussijaamas. Foto: Nikolai Ivanov
Vassili Otškalenko Haapsalu bussijaamas. Foto: Nikolai Ivanov

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ja volikogu esimees Jaanus Karilaid kirjutasid oktoobri keskpaigas justiitsministrile Maris Laurile kirja, milles palusid ministeeriumi selgitust, kuidas tagatakse Haapsalu elanike turvatunne ajal, kui avavangla vang, lapsemõrtsukas ja pedofiil Vassili Otškalenko kasuisa juures lühiviisitidel käib.

„Avavanglas hoitav vang võib väljaspool vanglat viibida üksnes selleks lubatud aegadel ja kohtades ning seda vanglaametnikud ka kontrollivad. Samuti peab vang kindlatel kellaaegadel andma endast teada vanglaametnikele. Kui avavangla vang kaldub kõrvale temale koostatud detailsest ajakavast, ei täida avavanglasse paigutamise reegleid või rikub korda, siis paigutatakse ta tagasi kinnisesse vanglasse,” vastas ministeeriumi asekantsler Priit Kama.

Kama selgitas vastuses, et juhul, kui kohus otsustab inimese vabastada, pöördub inimene tagasi tavaellu ettevalmistatult.

Vastus Haapsalu linna pöördumisele
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Abi
2 aastat tagasi

Hehe..hea värk.
Ajuvabadus kuubis.
Pole hullu

Kübe
2 aastat tagasi

Veidi teemast kõrvale aga kas see kiilakas vana ment pole kunagi süüdistust saanud? Ehk linnarahvas mäletab midagi ja kõlakad mis liiguvad vastavad tõele. Ja kõlakad süüdistuse kohta on perverssed.

tan
2 aastat tagasi
Reply to  Kübe

Pole ühegi nn mendi kohta kunagi head kuulnud, kõik pidavat olema pätid ja sulid.
Aga kuna olen mõnegiga kokku puutunud oma eraelus siis enam nende kohta kuuldavaid lugusi ei võta tõsiselt, mõnikord on isegi rääkjast kahju hakanud kuidagi õnnetud inimesed on vms.

kämbla kati
2 aastat tagasi

ˇmul pohhui
kui välja saab
mul kahju pole kui midagi teeb

Vahi nalja
2 aastat tagasi

See asekantsler ikka veel tööl avalikus sektoris, see ütleb paljudki justiitsministeeriumi taseme kohta, ka minister on ju totaalselt ebapädev. Surmamõistetu või eluaegse vangi koht ei ole avavanglas ja ongi kõik. Eesti karistuspoliitika (loe kokkulepete sõlmimine kurjategijatega), mida on vedanud prokuratuur, justiitsministeerium ja valitsusparteid, on läbikukkunud ja rumalusest kantud. Aeg oleks seda tunnistada ja mõistust kaasata!

Nuuujaaaah
2 aastat tagasi

Päris andekad seal koos! Kui pedofiilist sarivägistaja ja -mõrvar REEGLEID rikub…

Roheline
2 aastat tagasi

Imelik suhtumine jah,sarimõrvar lastakse avavanglasse! Ei oleju lapsetapja,vaid lastetapja! 2 last tappis,kolmas pääses ainult tänu oma vennale ja isale! Tegu on sarimõrtsukaga’kes pole oma tegudest vist isegi aru saanud.

Signe
2 aastat tagasi

Siis on juba hilja tagasi saata,kui mõne lapse ära tapab,seda tuleks ikka ennetada.