3

Oidrema koduaeda eksis ilves

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilves oli roninud seitsme-kaheksa meetri kõrgusele kuuse otsa. Foto: Merike Pikkmets

Oidremal elav õpetaja Merike Pikkmets sai neljapäeva hommikul kaadrid, mille ülesvõtmisest ta oli unistanud juba ammu. „Oli ootamatu, aga väga tore kohtumine – oma koduõuel, Oidremal – ilvesega,” lausus Pikkmets. „Lamas hoovis kuuseokstel seitsme-kaheksa meetri kõrgusel ja jälgis ümbrust. Hästi armas kohtumine oli.”

Pikkmets oli juba kooli jõudnud, kui abikaasa talle kella kaheksa paiku helistas, et tulgu ruttu koju pildistama, ilves on puu otsas. „125 mm objektiiviga sain temast ka päris portreepildi,” lausus Pikkmets. Kui koerad olid kaugemale viidud, siis sai ilves puu otsast alla tulla ja oma teed minna.

„Meil siin Oidrema kandis on ilveseid küll ja küll, aga nad ei näita ju ennast,” ütles Pikkmets. Ta lisas, et ilves on loom, keda ta ammu-ammu on pildile soovinud. „Olen käinud teda metsas otsimas, aga pole kohanud, ja nüüd oli ta mul kodus,” ütles loodusfotograaf Pikkmets.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
zoom
zoom

pildiinfo põhjal 525mm

Tom naabermajast.
Tom naabermajast.

Kas oli lipsuga või rulluisuga? Koertest tahaks ka pilti.

Koerad
Koerad

hoidsid seni loomal silma peal, kuni proua pildi kätte sai? Vaene loom.

wpDiscuz