Läänemaa nakatumisnäit on läbi aegade kõrgeim

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Reedel lisandus Läänemaale 51 koroonaviirusega nakatunut, mis on seni suurim ööpäevaga maakonda lisandunud nakatunute hulk.

Terviseameti Lääne regiooni vaneminspektori Lea Kiisi sõnul ei ole suur arv tekkinud mõne asutuse laustestimise tagajärjel. „Inimesed ise testivad usinasti,” ütles Kiis.

Kiisi sõnul jääb testitute puhul silma, et palju on perekondlikult positiivse testitulemuse saanuid. „Kas just terve perekond, aga ühest perest kaks-kolm inimest on positiivse tulemuse saanud,” ütles Kiis.

Samuti on Kiisi sõnul nakatunute seas palju lapsi. Nakatumisi tema sõnul kohe koolidega seostada ei saa, sest möödunud nädalal oli vaheaeg. „Koolivaheajal liiguti palju ringi, mitte isegi välismaal, aga Eestis liiguti palju,” rääkis Kiis.

Läänemaal on jätkuvalt kaks koroonakollet – mõlemad hooldekodudes. Suur hulk nakatunuid on Risti ja Oru hooldekodus. Need kolded on Kiisi sõnul stabiilsed ja suuri muutusi neis olnud ei ole.

Läänemaa haigla 12kohalises koroonaosakonnas oli reedel kümme patsienti, kes kõik olid üle 60aastased. Haigla ravijuhi Alge Vare sõnul vahetuvad koroonaosakonnas patsiendid tihti ja haiglasse sattunud vaktsineeritud patsiendid tervenevad kiiresti. Neljapäeval tuli haiglasse kolm vaktsineerimata patsienti.

Vare sõnul tuli neljapäeval üks kahe doosiga vaktsineeritu saata edasisele ravile Tallinnasse. „Tema on erand,” ütles Vare. Samuti suri neljapäeval haiglas selle koroonalaine esimene patsient – üle 80aastane raskete kaasuvate haigustega naine.

Esmaspäevast laieneb Läänemaa haigla koroonaosakond 18 kohale.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 1746. Sama ajaga on lisandunud 357 nakatunut. Nii kõrge ei ole haigestumisnäit veel Läänemaal kunagi olnud. Kevadisel tipphetkel, 16. märtsil, oli näit 1350.

Eestis keskmiselt on näit 1808,08. Madalaim on näit Hiiumaal (1009), kõrgeim on Põlvamaal (3242).

Läänemaal on vaktsineerimiskuur pooleli 471 inimesel, kuur on lõpetatud 12 041 läänlasel. Tõhustusdoosi on saanud 1603 läänlast. Neljapäeva jooksul said esimese vaktsiinisüsti 23 läänlast, teise vaktsiinidoosi 10 läänlast ja tõhustusdoosi 236 läänlast.

Tartu ülikooli reoveeuuringu järgi on Haapsalu reovees koroonaviirust rohkelt ehk viirus levib laialdaselt. Lihula reovees on koroonaviirust väga vähe.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eduard
2 aastat tagasi

Aga mis seal tahta oligi, kui peatänava Pärnad maha saeti.

käbi
2 aastat tagasi

Ja valistsus jätab vaktsiinikahjude fondi loomata, sest see annaks vale signaali….
Mis edsi, pr Kallas, kaotame siis tuletõrje ja selle ÕIGE signaaliga kaovad ka tulekahjud?