Haapsalu korvpallurid võitsid vastast viimastel sekunditel

Elen Freivald

elen@le.ee

Valmo Kriisa. Foto: Tiit Treimann
Vastaste kapten ja endine Eesti korvpallikoondislane Valmo Kriisa tegi üheksa kolmepunktiviset. Foto: Tiit Treimann

Täna toimus Wiedemanni spordihoones neljas korvpalli II liiga kodumäng, kus Haapsalu vastasteks olid tugevad Viljandi mängijad, kuid tänu publiku toetusele ning kiiretele ja õigetele otsustele jätsid Haapsalu mängijad võidu koju.

Mängu esimesel veerandil läksid Haapsalu mängijad kiirelt juhtima ning enne viit minutit juhtis Haapsalu 9:0. Ka esimese veerandi lõpuks oli kodumeeskond liidripositsioonil 24:14. Hoolimata heast algusest terve mängu vältel sama ründemängu ette näidata ei olnud.

Külalisvõistkond Viljandi läks esmalt juhtima alles siis, kui teisest poolajast oli mängitud napilt üle kolme minuti.

Vastaste tugevaim mängija oli 47-aastane ja aastatel 1995-2010 Eesti korvpallikoondisesse kuulunud Valmo Kriisa, kes oli väljakul kõik 40 minutit ilma puhkuseta ja viskas mängu jooksul 40 punkti, millest üheksa kolmepunktiviset.

Viimase veerandi lõpp oli publikule tõeline vaatemäng ja mängijatele katsumus, sest kui lõpuni oli mängida veel 14 sekundit, viskas Kriisa kaheksalt meetrilt kolmese ja viis külalised juhtima, mille peale kodumeeskonna treener Jaanus Levkoi võttis minutilise vaheaja.

Kõige suurema kodumänguga publik, sealhulgas ka Haapsalu linnapea Urmas Sukles, ootas pärast minutilist vaheaega imet, mis ka sündis, sest kiiresti ja targalt mängiti pall kodumeeskonna kaptenile Mikk Päeskele, kes lõpusireeniga tabas kolmese, kindlustades 79:77 võidu.

Kodumeeskonna järgmine mäng on 11. novembril Raplas, kus vastasteks Rapla korvpallikooli mängijad, järgmine ja viies kodumäng toimub 20. novembril Wiedemanni spordihoones, kus vastasteks on Hiiumaa KK Askus. Mäng algab kell 13.

18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mati
10 kuud tagasi

Olge mureta, kahe nädala pärast Haapsalu saab hiidlastelt korraliku sauna.

uneMati
10 kuud tagasi
Reply to  Mati

hakkad oma sõnu sõõma

Pealtvaatajq
10 kuud tagasi

Kas saaks kellegi asjalikuma ajakirjaniku, kes jagaks ka midagi korvpallist. Lõpp on täiesti valesti kirjutatud. Viljandi alustas rünnakut kui 17 oli kellal. Kriisa pani kolmese kui mängida jäi 3.4 sekundit. Seepeale päeske kolmene EI olnud sireeniga, mängijda jäi vee 1.2 sek. Viljandi sai veel viskele aga ei tabanud. Kriisa ei visanud 9 kolmepunktiviset, vaid viskas 9 sisse, 19st. Lisaks on võistkonna nimi basketi andmetel Viljandi vald/Eesti Maavara, mitte viljandi. Ning ei kirjutata korvpalli II iiiga, vaid tegemist on sponsoreeritud Saku poolt ning neid nimesi peaks ka kajastama vähemalt korra uudises. Mainida vōiks veel, et Päeske viskas 24 punkti aga see… Loe rohkem »

Täpsustan
10 kuud tagasi
Reply to  Pealtvaatajq

Kahjuks on see kohalikul tasandil meil päris suur probleem, et kui alakauge ajakirjanik miskit kirjutab, on palju ebatäpsusi. Samas, kui alade esindajad ise kirjutavad, peetakse seda enese upitamiseks. Samas häid spordisõnumite kajastusi loeks nii mitmedki meie seast. Olukorras, kus liikumine, eriti noorte seas, suur probleem, võiks regionaalseid sportdsõnumeid pigem rohkem olla.

Arne Veske
10 kuud tagasi
Reply to  Täpsustan

Väide, et kirjutajaid kuidagi alavääristatakse, ei vasta tõele. Kui teate kedagi, kes oleks nõus Haapsalu mängudest regulaarselt kirjutama või tahate seda ise teha, siis andke teada ja laske käia. Seda, et väikeses linnas leiduks kõiki spordialasid sügavuti valdavaid ajakirjanikke, on palju tahta. Pole neid ETV’ski.

Võõrasema
10 kuud tagasi

Pildi all vale info, et Kriisa tegi 9 kolmepunkti viset. Neid viskeid tegi ta lausa 19 aga tabas 9. Pole hullu, vähemalt kirjutatakse muust ka kui Getreu šedöövrid oma vägitegudest. 😀

Nojah
10 kuud tagasi

Ei saanud kaasa elada, miski covidpassi nõuti, mida krdit!? Kuhu me oleme jõudnud omadega? Enam ei tohi terve inimene olla,, vaid pead tõestama, et oled ravimeid võtnud. Opakas maailm

sest
10 kuud tagasi
Reply to  Nojah

tasub hoolida. Muud polegi.

Huvitav naljatilk
10 kuud tagasi
Reply to  sest

Mida tasub hoolida? Ei mõista, keda, kus, millega ja miks? Oligi plaanis tulla inimestega toetama kodulinna meeskonna pingutusi. Ei õnnestunud. Lapsed ei pääse isegi enam kinosse, kui üle12 aasta vana oled. Kes millest kuskohas hoolib? Passi kodus, oled liiga terve. Ärge hakake mingi sõna hoolimine kirjutama, teadmata selle tähendust! Palun teid!

Ants
10 kuud tagasi

Miks seda jama siin üles tõmbad? Keegi ei taha su ala kuulata, ära vaktsineeri kui ei taha, aga ära hädalda.

lähen uuesti kinno
10 kuud tagasi

Mingit probleemi kinoga ei ole. Just käisin väikese lapsega, endal kontrolliti passi ja kõik toimis.

Huvitav naljatilk
10 kuud tagasi

Nojah, teie olete juba ennast vabatahtlikult saatanale kinkinud, teiega pole enam mõtet arutada seda teemat.

kodanik
10 kuud tagasi

Näita end mõnele psühhiaatrile, ehk on abi. Inimesed panid kenasti maskid ette ja nautisid mängu. Sina naudid vingumist. Lase käia, polegi sinusugust saali vaja. Lastest on muidugi kahju.

Huvitav naljatilk
10 kuud tagasi
Reply to  kodanik

Kui ei taha rohtu võtta, siis peab psüühiaatri juurde minema. Ise ka saad aru mida sa kirjutad? Ja mis maskid, keegi kirjutas maskidest võii? Pead ise kuhugile end näitama minema vist, silmaarstile äkitsi?

Haapsalu
10 kuud tagasi

Haapsalu poolt hea mäng. Laud võideti suurelt ja kaitses oldi samuti head. Lõpus väsiti ära aga ōnneks viskes kukkusid.

Hmm huvitav
10 kuud tagasi
Reply to  Haapsalu

Vaevalt sportlane ära väsib nii lühikese ajaga, pealegi alati on vahetuse võimalus.

Jan
10 kuud tagasi

Oli hea mäng. Kriisa ikka metsik.
Miks vana Rutsi poiss Viljandi all mängib mitte Haapsalu? Vōi miks ta ei mänginud täna?
Vōiks omad ikka endale hoida.

Tiit
10 kuud tagasi
Reply to  Jan

Ruts ei tohtinud mängida, sest ta litsenseeritud kohtunik olnud Viljandi mängudel ja oleks saanud trahvi.

Aga kriisa metsik jh. Aga kōige lahedam on ikka Madis Saarmets Haapsalus.