Rakvere teater toob Haapsallu loo armastusest ja kättemaksust

Lääne Elu

info@le.ee

Foto lavastusest „Suvitusromaan”. Foto: Kalev Lilleorg
Foto lavastusest „Suvitusromaan”. Foto: Kalev Lilleorg

Kolmapäeval, 10. novembril kell 19 näeb Haapsalu kultuurikeskuses Indrek Hargla kirjutatud Rakvere teatri etendust „Suvitusromaan”.

Etenduses satub noor kirjanik Ervin (Elar Vahter) suvitama ühte Virumaa turismitallu. Idülliline kirjanikupuhkus ei saa veel alatagi, kui juba jõuavad tema teele kummalised kohalikud Gunnar (Tarvo Sõmer) ja Anna (Anneli Rahkema) ühes oma segaste suhete ja saladustega.

Peagi avastab Ervin, et talu üle valitseb sünge saladus, kuid mida rohkem ta huvi tundma hakkab, seda enam muutub ta ise osaliseks loos, kus panused on kõrgemad ja valusamad kui üheski tavalises Eesti suvitusromaanis. Mängu tõmmatakse ka kõrvalseisjad ning saatuslikust loost puhtalt pääseda näib aina võimatum.

Loo autor Indrek Hargla on öelnud, et eesti suvi on kui lühike kirgastumine põhjamaise ängistuse vastu. „Suvel me elame, armume ja armastame.” Lavastaja Aare Toikka peab lähtepunktiks selle loo  sündmusi, mille toimumine ei mahtunud talle pähe – mis sundisid kaasa mõtlema ja seda maailma ette kujutama. Ja nii hakkaski ta juba lavastama.

Saatuslikus suveromansi astuvad publiku ette Anneli Rahkema, Elar Vahter, Rainer Elhi, Märten Matsu, Tiina Mälberg, Tarvo Sõmer ja Natali Väli.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Jaan
2 aastat tagasi

Rakvere toob teatrit ja viib koroonat.