12

Läänemaale lisandus 34 koroonaviirusega nakatunut

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay
Koroona kiirtest. Foto: Pixabay

Ööpäeva jooksul analüüsiti 97 läänlase koroonaviiruse teste, millest 34 ehk 35,05% olid positiivsed.

Üle Eesti analüüsiti 6569 testitulemust, millest 1413 osutus positiivseks. Positiivse testi saanutest oli 859 vaktsineerimata ja 554 lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 1463. Sama ajaga on Läänemaale lisandunud 300 nakatunut.

Eestis keskmiselt on näit 1659,4. Läänemaast madalam on näit Hiiumaal (784), Saaremaal (943) ja Harjumaal (1445). Viies maakonnas on näit üle 2000 – Põlvamaal (2722), Pärnumaal (2460), Viljandimaal (2157), Järvamaal (2157) ja Võrumaal (2064).

Hommikuse seisuga on haiglas 571 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 410 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu, nendest omakorda 285 ehk 70% on vaktsineerimata ja 125 ehk 30% on lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 48 uut haigusjuhtu. Suri üheksa koroonaviirusega nakatunud inimest: 58-aastane mees, 69-aastased mees ja naine, 77-aastane naine, 83-aastane mees, 90-aastased mees ja naine, 93-aastane mees ja 97-aastane naine.

Ööpäeva jooksul manustati 1406 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 900. Tänahommikuse seisuga on lisa- või tõhustusdoosi saanud 44 322 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 57,2%.

Läänemaal alustati eile vaktsineerimist 11 inimesel, 12 läänlast said eile teise doosi ja 11 tõhustusdoosi.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Vatt
Vatt

Miks inimesed ei vaktsineeri end siis? Ei ole aega? Vaevalt. Oleks poole vöhem nakatunuid ju. Pole veel arenenud maa võrreldes üle lahe põhjanaabritega

Vahur Reede, saarlane
Vahur Reede, saarlane

Ukrainas on päevas nakatunuid 10 korda rohkem, kui Eestis aga Ukrainas elab üle 40 miljoni inimese, Eestis ainult 1,3 miljonit. Ukrainas on vaktsineeritud ainult 15% elanikkonnast, Eestis…

Isegi Irja lutsar imestab, kuidas see asi sedasi on – vaktsineerimine sisuliselt ei kaitse ei nakatumise, nakatamise ega haigestumise eest.

PS. mina olen täisvaktsineeritud. Paraku olen ma Covidi suhntes nüüd nagu signaalvähk vähikatku suhtes – nakatun, NAKATAN, haigestun aga võibolla vähikatku ei sure.

Vatt
Vatt
Tegelikult see ei ole päris nii. Selliste juttude pärast ongi, ka meil vaktsineerituse tase madalavõitu. Ja riskigrupp , kes peaks saama selle kaitse on ka tõrksad, sest nemad ka ei tea enam mida uskuda. Vana nsvliidu värk sees, et ah kui pole kohustuslik, siis ei see võetakse kasutusele oma mõtlemises.Mõelge kuhu see vana liit on inimese mõtlemise suutnud viia, ainult ootab käeraudu või piitsa, siis teeb. Minuarust see ei ole normaalne. Ja palun teid, ärge levitage jama eks? Kas te ei tunne ennast vastutavana teiste ees, kui lihtsalt puusalt lasete, et lahe olla ka? See pole teile kasulik ega ka… Loe rohkem »
Vahur Reede
Vahur Reede
Millist jama mina levitan? Just lõppesid Vikerraadios ERRi uudised, kus toodi välja Ukraina viimase ööpäeva seis “koroonarindel” – lisandunud nakatanude arv 10x suurem, kui Eestis aga elanikkonda ukrainas 32x rohkem, kui Eestis. Ukrainas vaktsineeritus 15%, Eestis kordades suurem. Ja täpselt see, mida kirjutasin “vähikatku” kohta – koroonasurmasid on Ukrainas palju rohkem, kui Eestis. Jama on “Miks inimesed ei vaktsineeri end siis? Ei ole aega? Vaevalt. Oleks poole vöhem nakatunuid ju!”, selline jutt oli aasta tagasi, praktika on näidanud vastupidist – vaktsineerimine ei vähenda nakatumise arvu, pigem vastupidi – paljud nakkuselevitajad on nüüd asümptomaatilised (signaalvähid) ning vaktsineerimistõend on lihtsalt idioodi indugents.… Loe rohkem »
Huvitav
Huvitav

Ma ei ole vaktsineerimise vastane, aga vaktsineerimine minuarust ei aita midagi. Saa sa nüüd siis aru, mis juttu kirjutad.

ütle sa nüüd
ütle sa nüüd

Ole nüüd..Vatt on vahva tegelane- ise küsib ja ise vastab. Alles tundis huvi,et kus saab vaktsineerida ja kui palju maksab ning kas see võib mulle ka elu maksma minna või tervise?…samas soovitab – nii et vaktsineerige või mitte aga jätke üksteist rahule. Pole see imevaktsiin midagi jne… Siinkohal meenub üks tsitaat- Kui sa ei suuda neid veenda, aja nad segadusse. See paistab tal hästi õnnestuvat. Lisaks teistele on ta ka ise oma uurimustööga ummikusse jooksnud.. aga numbrid ei valeta nagu ta ütleb.. Eks ta tuleb õige pea ja paneb meid paika kui vaja.

Vatt
Vatt

Ma olen õnnelik, et kõik inimesed on nii ilusad ja head!

Vatt
Vatt

Ei pea olema vahva tegelane. Kui kirjutad, et vaktsineerimine ei aita eriti, siis tuleb vastuseis laviinina, et mida mina üldse tean ja marss kobi vaktsineerima, kui aga kirjutad ja imestad, miks inimesed nii vähe vaktsineerivad ja end ei kaitse, siis tuleb teistpidi kohe tarkpeasid välja, kes kirjutavad pikad kirjad ja isegi rahvusringhääling tuuakse appi, et näidata, kui mõtetul arutelul mina olen. Kõik on nii krdima targad, aga millegipärast nakatumise näitajad on pidevalt tõusuteel.

Vahur Reede
Vahur Reede
Lo, mida kirjutatakse, mitte ära mõtle välja, mida kirjutatakse! Jutt keerleb sinu väite üle: “Miks inimesed ei vaktsineeri end siis? … Oleks poole vöhem nakatunuid ju.” Selline lootus, et vaktsineerimine kaitseb nakatumise vastu oli eelmine aasta, see kevad ja suvi. Reaalne elu, ehk sügis 2021, näitab, et asi ei ole nii ühene (kus kohast see konkreetne “poole vähem” tulnud on? – lihtsalt soovmõtlemine!) – pelgalt vaktsineerimine ei välisa nakatumist, nakatamist ega haigestumist, lihtsalt põetakse kergemini. Kus kohast võtab Huvitav oma jutu: “Ma ei ole vaktsineerimise vastane, aga vaktsineerimine minuarust ei aita midagi. Saa sa nüüd siis aru, mis juttu kirjutad.”… Loe rohkem »
Vatt
Vatt

Ei pea kaugelt otsima. Siinsamas artiklis on numbrid välja toodud. Ja need näitavad, et vaktsiini saanyd nakatunute arv on poole väiksem. Sealt on võetud ka selline arvamus, et numbrid oleks poole väiksemad, kui kõik oleksid või suurem osa oleks vaktsineeritud. See ei peagi tõde olema, vaid see on minu isiklik arvamus nende igapäevaste numbrite põhjal. Saad aru inimene? Siin inimesed kirjutavadki omi arvamusi ja muresid ja ettepanekuid. Ja pole ilys teistele plärtsuja kirjutada!

Jajah
Jajah

Kui see tegelikult ei ole nii siis palun selgitage kui seda siis “tegelikult” on. Ainuke kes siin puusa pealt laseb olete teie.

Vatt
Vatt

Miks sa inimene vastu puikled, arvad, et sind tahetakse ära mürgitada või? Kui keegi seda tahaks, on ju palju lihtsamaid meetodeid olemas. Ära mõtle üle, elu on palju lihtsam nagu see vaktsiingi on, täitsa tavaline abivahend!

wpDiscuz