3

Reoveeuuringu järgi levib koroonaviirus Läänemaal laialdaselt

Tartu ülikooli juhitava reoveeuuringu sellenädalased tulemused kinnitavad, et viirusekoguse kasv jätkub üle Eesti. Kõige enam on nädalaga viirust lisandunud Ida-Virumaa reovette. Valdavalt on viirusekogus üle Eesti kas suur või väga suur.

Haapsalu ja Lihula on reoveekaardil märgitud punasega ehk mõlemas kohas on koroonaviirus laialdaselt levinud ja oht nakatuda suur. Viimati oli Läänemaa punases kevadel.

Kui möödunud nädalal võis uuringutulemusi kajastaval kaardil täheldada veel üksikuid linnu, mille reoveest koroonaviirust ei leitud või leiti vähe, siis sel nädalal pole neid üldse. Uuringu juhi, Tartu ülikooli antimikroobsete ainete tehnoloogia professori Tanel Tensoni sõnul on viirusekogus kasvanud pea kõikjal Eestis, kuid kõige tugevama muutusega torkab silma Ida-Virumaa, kus viirusenäit on Eesti keskmist olukorda kirjeldava indeksiga võrreldes kümme korda suurem. „Oleme nädalaga jõudnud veel ühe sammukese lähemale eelmise nakkuslaine tipule. Meie tulemustest ilmneb, et uute nakatumiste arv kasvab lähinädalail Ida-Viru kõrval märkimisväärselt ka Harjumaal ning Kesk- ja Lääne-Eestis. Lõuna-Eestis on viirusekogus stabiliseerunud üsna kõrgel tasemel,“ rääkis Tenson.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Hea Okkupant
Hea Okkupant

Võib see on loll küsimus, aga ma seda küsin: aga kus kohas on eelmine 18 COVID?
Direktor keelas käepigistus kontoris, ohus trahvi.
Nüüd töötajad kui kohtumine on lihtsalt suudelda.

Eesel
Eesel

kahe kuu pärast on jöulud…
tuhanded Läänemaalt neid enam ei näe…

Luisa
Luisa

Ma ei mõista – valgusfooris põleb punane tuli (valitsuse poolt koostatud riskimaatriks) ja inimsed kauplustes ei kanna maskigi, korraldatakse üritusi, söögikohad on avatud. Preaguses olukorras ei tohiks koroonapass küll määrav olla, sest nakatutakse nagunii. Et numbreid kontrolli alla saada, tuleb nn valgusfoori värvile vastavad meetmed kasutusele võtta.

wpDiscuz