Reoveeuuringu järgi levib koroonaviirus Läänemaal laialdaselt

Tartu ülikooli juhitava reoveeuuringu sellenädalased tulemused kinnitavad, et viirusekoguse kasv jätkub üle Eesti. Kõige enam on nädalaga viirust lisandunud Ida-Virumaa reovette. Valdavalt on viirusekogus üle Eesti kas suur või väga suur.

Haapsalu ja Lihula on reoveekaardil märgitud punasega ehk mõlemas kohas on koroonaviirus laialdaselt levinud ja oht nakatuda suur. Viimati oli Läänemaa punases kevadel.

Kui möödunud nädalal võis uuringutulemusi kajastaval kaardil täheldada veel üksikuid linnu, mille reoveest koroonaviirust ei leitud või leiti vähe, siis sel nädalal pole neid üldse. Uuringu juhi, Tartu ülikooli antimikroobsete ainete tehnoloogia professori Tanel Tensoni sõnul on viirusekogus kasvanud pea kõikjal Eestis, kuid kõige tugevama muutusega torkab silma Ida-Virumaa, kus viirusenäit on Eesti keskmist olukorda kirjeldava indeksiga võrreldes kümme korda suurem. „Oleme nädalaga jõudnud veel ühe sammukese lähemale eelmise nakkuslaine tipule. Meie tulemustest ilmneb, et uute nakatumiste arv kasvab lähinädalail Ida-Viru kõrval märkimisväärselt ka Harjumaal ning Kesk- ja Lääne-Eestis. Lõuna-Eestis on viirusekogus stabiliseerunud üsna kõrgel tasemel,“ rääkis Tenson.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hea Okkupant
2 aastat tagasi

Võib see on loll küsimus, aga ma seda küsin: aga kus kohas on eelmine 18 COVID?
Direktor keelas käepigistus kontoris, ohus trahvi.
Nüüd töötajad kui kohtumine on lihtsalt suudelda.

Eesel
2 aastat tagasi

kahe kuu pärast on jöulud…
tuhanded Läänemaalt neid enam ei näe…

Luisa
2 aastat tagasi

Ma ei mõista – valgusfooris põleb punane tuli (valitsuse poolt koostatud riskimaatriks) ja inimsed kauplustes ei kanna maskigi, korraldatakse üritusi, söögikohad on avatud. Preaguses olukorras ei tohiks koroonapass küll määrav olla, sest nakatutakse nagunii. Et numbreid kontrolli alla saada, tuleb nn valgusfoori värvile vastavad meetmed kasutusele võtta.