ERR: valitsus leevendab võrgutasusid poole võrra

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Elektrilevi
Foto: Elektrilevi

Reformierakond ja Keskerakond jõudsid kolmapäeval sisulisele kokkuleppele energiahindade tõusu leevendamises tarbijatele. Valitsus plaanib meetme esimese osana märtsini langetada elektri võrgutasu poole võrra ja pakkuda toetust vähese sissetulekuga leibkondadele.

ERR-ile teadaolevalt jõudsid koalitsioonierakonnad kolmapäevasel arutelul kaheosalises meetmes sisulisele kokkuleppele, kuid jätkavad aruteluga neljapäeva hommikul.

Valitsus vajab enne meetmete lõplikku otsustamist kinnitust ka konkurentsiametilt, kas meetmed on sellisel kujul teostatavad.

Teise osana meetmest plaanib valitsus maksta kohalike omavalitsuste kaudu täiendavat toetust väikese sissetulekutega peredele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Politoloog
2 aastat tagasi

Need populistlikud loosungit praegust asendusvalitsust küll ei päästa!
Järgmiseks riigikogu valimiseks pole neid erakondi enam olemaski 🤣

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Politoloog

Loodame!

lootusest ei piisa
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah

lammastele pähe taguda et valida tuleb eestimaad ja eesti rahvast kaitsevaid erakondi või kandidaate. jäävad paaris riigikogu koosseisus ukse taha küll siis ka erakond laiali läheb

ehk
2 aastat tagasi

selgitaks ja määraks täpselt ära kes on need # vähese sissetulekuga leibkonnad#, kas üksikult elavad pensionärid, invaliidsus pensioni saavad inimesed, töötud, puudega inimesed, miinium palka saavad inimesed, alla vaesuspiiri elavad inimesed ja kuidas see kerjamis mehanism tööle hakkab, hommikul omavalitsuse ukse taga müts käes, aga samas kersti ütles , et rigikokutajatel on palk väike, peaks kõvasti juurde panema, sest ka majonees on kallinenud

Siililegi selge
2 aastat tagasi
Reply to  ehk

See, kui kehv su olukord valitsejate arvates on, oleneb otseselt sellest kui lähedases suguluses mõne ministriherraga oled. Või kui ilusti suudad peed lakkuda neil. Pensione tõstetakse pidevalt naeruväärsete summade võrra vaid selleks, et saaks maksustada ja et ei langekski alla vaesuspiiri, et jumala eest lisatoetusi maksma ei peaks. Puuetega inimeste olukord on ammu lootusetu, toetused kaovad neilt just esimesena. Töötud sunnitakse kuskile kolkasse kraave kaevama poole miinimumi eest olenemata mis su kvalifikatsioon on, olukord mille juhtumisel ma parem lähekski kuuse alla. Ainus tark tegu hetkel on lahkuda ja panustada mõne riigi arengusse, mis inimestest ka hoolib.

Just
2 aastat tagasi

Sarnaneb poodides “suurte allahindluskampaaniatega”. Enne tõstame hindu, siis teeme suure uudise, kuidas lepitakse kokku langetused ja kõik lähevad valima. Vaat kui hea valitsus, hoolitseb ikka. Ei tea, kui palju neid veel on, kes sellest aru ei saa

Vahi nalja
2 aastat tagasi

Kui rumal saab olla istuv valitsus, vastus väga rumal. Isegi Euroopa Komisjon oma energiahindade vähendamise teatises ei räägi võrgutasude vähendamisest, vaid ikka maksude ja tasude (aktsiis, käibemaks, taastuvenergia tasu, seotud keskkonnatasud) vähendamisest. Eestis on näiteks elektri jaevõrgu võrgutasud defitsiidis ca 1 miljardiga ehk sajandivahetusel tehti seda, et jäeti ära võrguinvesteeringud võrgutasude vähendamisega. Rohepöördes ja kliimaneutraalsuses on vaja elektri jaevõrku (Elektrilevi) suuremahulisi investeeringuid ja seda võib teha ainult võrgutasude arvelt, sest selleks laenu võtta seadus ei luba. Põhivõrk (Elering) võrguinvesteeringud on kaetud poliitikute mahitusel suures ulatuses EL toetusrahadega ehk riik ise oma rumala poliitikaga on tekitanud elektri jaevõrgu võrgutasudele kasvu. Ja… Loe rohkem »

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Vahi nalja

dekarboniseerimine 🙂

Mnjah
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

Eks ühetaolised kokkuvõtvad definitsioonid ja mõisted süsinikdioksiidi vähendamiseks on mõistliku arutelu aluseks. Kui on mure mõistede kohta siis tuleks pöörduda EL institutsioonide ja kohalike ministeeriumite poole:)

noh
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

uudissõnad hirmutavad? kõva “viloloog” ikka

nii
2 aastat tagasi

ning mis uute maksude või hinnatõusudega me selle leevendamise kinni maksame?