Kaja Kallas: pooldan vaktsineerimata inimeste täiendavat piiramist

BNS

Peaminister Kaja Kallas ütles, et esmaspäevast peavad kõik inimesed ühistranspordis maske kandma. Foto: Malle-Liisa Raigla
Peaminister Kaja Kallas pooldab vaktsineerimata inimestele täiendavate piirangute kehtestamist. Foto: Malle-Liisa Raigla

Peaminister Kaja Kallas toetab enda sõnul vaktsineerimata inimeste täiendavat piiramist, näiteks plaanilise ravi koomale tõmbamise korral just vaktsineerimata inimeste operatsioonijärjekorras tahapoole liigutamist, vahendab rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Samuti tahab peaminister, et politsei kontrolliks senisest tõhusamalt maskikohustusest kinnipidamist.

„Mida mina toetan? Mina ei paneks ühiskonda lukku. Tahan, et lapsed käiksid edasi koolis, et meie majandus toimiks, aga tahan ka, et meie haiglad ei kukuks kokku. Ja seetõttu mina pooldan vaktsineerimata inimeste täiendavat piiramist,” ütles Kallas Vikerraadio saates „Stuudios on peaminister”.

Kuidas vaktsineerimata inimestele täiendavaid piiranguid võidakse kehtestada, tõi peaminister ka ühe võimaluse.

„Üks ettepanek on, et kui inimene tuleb haiglasse, siis peavad arstid teda aitama. Kui olukord läheb hulluks ja meil tuleb hakata haiglates plaanilist ravi piirama, näiteks erinevaid kirurgilisi operatsioone, siis vaktsineerimata inimesed liiguvad järjekorras tahapoole. Ja nende arvelt käib järjekorra piiramine,” leidis Kaja Kallas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
98 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lotte
2 aastat tagasi

nüüdseks kogemus, et suurem osa võib olla ka viiruse edasikandjateks vaktsineeritud, kellel on olematud sümptomid, ja ise ei teagi, et ohtlik.

Õnnelik
2 aastat tagasi

Suurepärane uudis! Ammu oleks juba aeg.

Arusaamatu
2 aastat tagasi

Inimene on pildil.

Jolkipalki
2 aastat tagasi

Kaja on sel pildil sellise näoga nagu elust väsinud pereema

K.K
2 aastat tagasi

Ettevõtjana soovin siis maksude soodustust. Kuna ei ole nõus süstitud idiootide ravi kinni maksma!!

Muumia
2 aastat tagasi

Lamepealised võiks lihtsalt likvideerida füüsiliselt ja koera ning kassitoitu teha
Auhh Auhh njäuu njäuuu

Vanaema
2 aastat tagasi
Reply to  Muumia

Andres, kas lätimaalt juba tagasi oled? Raha said ikka või?

Marko
2 aastat tagasi

Kas keegi võiks võtta karise panna sinna peadpidi peesse kallase ja sellele omakorda kiige saaks sis sotside sooneutraalse loomakese kokku!

AVS
2 aastat tagasi
Reply to  Marko

Üldiselt on kahju, et see “30 aastat täppi pannud” ajaleht on viimasel ajal taolist kommentaariumit hakanud tolereerima. Sõnavabadus ei peaks siiski mölavabadust, totrust, ropendamist või sarnast üle ääre pritsivat “vaimukust” tähendama, nagu näiteks seesama eelnev kommentaar siin. Erinevaid vaatenurki saab ka tsiviliseeritult väljendada, aga sellest hakkab asi aina kaugenema. Lääne Elu käib omadega alla, paraku…

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  AVS

Tegelikult te peaksite enda kommentaarid ka üle vaatama “tsiviliseeritud” inimene. Sellised sõnad nagu tolvan, juhmard jne on vaimukas teiemeelest? Palki ei näe jälle

AVS
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

No andke andeks, et lugupeetud antivaxeri tunnetel niimoodi ülbelt tallasin 🙂 “Tolvani” kasutamist ausalt öeldes ei mäleta, aga “juhmard” oli inspireeritud sellest seltsimehest, kellele ma vastasin, vaimukusega pole siin midagi pistmist. Igatahes jään ma kaugele kasvõi sellest samast Markost siin.

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  AVS

Seda küll

.....
2 aastat tagasi

Tulge tulge mulle vägisi seda sutsu tegema. Mul on 11 aastat olnud relvaluba ja käin regulaarselt lasketiirus, ka paar karikat võitnud. Edu, oma kere ja nahka ma siiski kaitsen

Just
2 aastat tagasi
Reply to  .....

Väga õige!

Muumia
2 aastat tagasi
Reply to  .....

Relvaloa vaatame järgmine nädal üle… 🤪

AVS
2 aastat tagasi
Reply to  .....

See on tegelikult üsna mõttetu kõvatamine – kui sul tõepoolest on relvaluba olemas, siis peaksid isegi teadma, et jääd nii relvast kui loast hoobilt ilma. Juba selle jutu peale siin võib kuskil tulukese põlema lüüa.

Mida v...
2 aastat tagasi

Sina ei piira siin midagi! Varsti rahvas piirab sulle vastu, kui selliselt valitsuse juht oma kaasmaalastesse suhtub. Kuidas üks inimene võib nii õel olla oma rahva vastu?! Kummaline tegelane. Tõsimeeli arvab, et sellise hirmutamisega jooksevad kõik, kes veel pole end vaktsineerida jõudnud järjekorda, et tehke palun mulle ka vaktsiin. Ei jookse ju! Tekitad lihtsalt rohkem viha ühiskonnas, muud midagi. Oma inimesi peab tundma, kui tahad liider olla ja austust ära teenida. Eestlasel tuleb trotsimeel kiiresti. Seda peaks teadma. Nüüd võib aga juhtuda, et kellel oli homme näiteks plaan ka panustada omalt poolt ja minna vaktsiinisüst saama, jätab selle võib olla… Loe rohkem »

haha
2 aastat tagasi
Reply to  Mida v...

ma söön oma mütsi ära, kui näen oma eluajal eesti rahva massilist valitsusele vastuhakku väljaspool netikommentaare. piirangutega elu on uus reaalsus kui endast targemaid ei usu. nakkushaiguse levitajad tuleb võtta kriminaalvastutusele, korraldustele kõvemini vastu hakkajad veel rahvatervist hoidva seadusega, võimalik et mässuga, eluks ajaks kinni ja paras

Marko
2 aastat tagasi
Reply to  haha

Ja sind viia vaimuhaiglasse!

Mida v...
2 aastat tagasi
Reply to  haha

Nii palju on kaasajal informatsiooni saadaval, et enam ei tea mida uskuda. Kindlasti ei pea ja ei olegi ainus tõde see, mida sulle sealt toompealt öeldakse. Neid siin valede ja korruptsiooniga vahele jäänud kull, nii et see püha tõde on kuskil olemas, aga täpselt ei tea kus. Endal peab mingi kriitiline meel ka natukene olema ja mitte kõike suu ammuli kuulates ja lugedes uskuma. Massilist vastuhakku ma pole kirjutanud, oleksin pidanud täpsustama, et mõni aeglasem ka aru saaks. Meie nn demokraatlikus riigikeses näitab rahvas oma võimu üheskoos valimistel. Seal osaletaksegi massiliselt.Seda mõtlesin, et nii nagu peaministripartei rahvale, nii valimispäeval saab… Loe rohkem »

Arulage
2 aastat tagasi
Reply to  haha

Kas pole nii, et koroona vastu vaksitud ei pea kokkupuutel isolatsiooni jääma ja võivad süüdimatult seda levitada…
Kes kinni lähevad siis?

To haha
2 aastat tagasi
Reply to  haha

Jah, kõik vaktsineeritud tuleb üksikule saarele kinni panna, sest just nemad on praegu suurimad viiruse levitajad.

Imelik
2 aastat tagasi

Vaene Kaja, ta ei tea veel, et tuleb ka kolmas ja neljas….. ja üldse peab selle loogikaga korrapäraselt koguaeg vaktsineerima. Nii et kaotame selle haige kassa parem üldse ära?

Imelik
2 aastat tagasi
Reply to  Imelik

…. ja ka see ei vabasta haigestumistest ja kaotustest.