0

Galerii: algas kohalike valimiste eelhääletamine

Malle-Liisa Raigla fotod

Täna keskpäeval algas kohalike valimiste eelhääletus valimisjaoskondades.

Enne kui kell 12 sai, oli Haapsalu kultuurimajas hääletamist ootamas juba kuus inimest, kellele jaoskonnakomisjoni liikmed pidid meelde tuletama, et mõned minutid on veel hääletamise alguseni aega. „Hääletan ära, siis on rahu majas. Valimispäeval jälgin ainult tulemusi,” ütles esimesena kohal olnud Janek.

„Kes ees, see mees,” ütles koos Janekiga varakult valima tulnud Aadu.

Mõlemad mehed teadsid, kellele oma hääle annavad. Aadu lubas hääletada praeguse linnapea poolt ja Janek ütles, et annab oma hääle inimesele, kelle poolt on alati hääletanud. „Kui ta enam ei kandideeri, siis peab uue leidma,” ütles Janek.

Kui kell sai täpselt 12, avasid komisjoni liikmed hääletuse. Kultuurimajja oli üles seatud kaks lauda – üks Haapsalu linna elanikele ja teine neile, kes hääletavad mõne muu omavalitsuse kandidaatide poolt. Mõlemale oli ka eraldi valimiskast, kuhu oma hääletussedel panna.

Eel- ja e-hääletada saab laupäevani. Valimispäev on pühapäeval, 17. oktoobril.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz