0

Uued volikogud saavad tööd alustada novembri teises pooles

Valimispäev oli tänavu 17. oktoobril. Foto: Malle-Liisa Raigla

Kohalike omavalitsuste volikogude valimiste tulemused saab kaebuste tõttu tõenäoliselt välja kuulutada alles novembri keskel, mistõttu võivad värskelt valitud volikogud tööd alustada alles novembri teises pooles, kirjutab ERR.

„Praeguse seisuga on riigikohtus lahendamata kuus valmistega seotud kaebust.

Riigikohtus praegu menetluses olevast kuuest kaebusest üks on selline, mis hoiab kinni kogu riigi valimistulemuste väljakuulutamist ja selle menetlustähtaeg on 10. november. Kaebaja Heilo Aadla viitas sellele, et pärast elektroonilise hääletuse lõppu 16. oktoobril laekus kahe ja poole tunni jooksul veel 2298 lisahäält. Ta taotleb kogu elektroonilise hääletamise tühistamist, kui neid lisahääli pole võimalik tuvastada ja tühistada.

Ühele praegu menetluses oleva kaebuse esitajale anti puuduste kõrvaldamise tähtajaks 5. november. Kui ta oma parandused esitab, hakatakse seitsmepäevast tähtaega uuesti lugema tema vastuse laekumisest, ehk see riigikohtu otsus peab tulema hiljemalt reedel, 12. novembril.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz