0

Liiklustudengid esitlesid lõputöid

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Nii aluseehitajad kui ka aärekivi paigaldajad on jõudnud Maxima juurde. Foto: Urmas Lauri
Sel aastal oli transpordiameri ja Haapsalu kolledži ühisel konverentsil fooksuses linnaruumi kitsikusest tulenevad probleemid jalgrattateede ja ühistranspordipeatuste planeerimisel. Posti tänava remondiga peaksid need Haapsalus paremaks muutuma. Foto: Urmas Lauri

Neljapäeval oli transpordiameti ja Haapsalu kolledži ühine konverents, kus Eesti eri kõrgkoolide vilistlased esitlesid viimaste aastate liiklusohutusalaseid bakalaureuse- ja magistritöid.

„Lõputööde teemad peegeldavad igal aastal erinevaid, ühiskonnas just sellel hetkel aktuaalseid teemasid ja murekohti, mis lahendusi vajavad,” ütles transpordiameti eksamiosakonna juhataja Tarmo Vanamõisa.

Sel aastal oli fookuses linnaruumi kitsikusest tulenevad probleemid jalgrattateede ja ühistranspordipeatuste planeerimisel. Samuti räägiti lõputöödes sellest, kuidas müra ja uued ehitusobjektid on mõjutanud inimese tervist ja liikumisharjumusi, mis sunnib mootorratturit liikluses agressiivselt käituma, kas mopeedautojuht on liiklusrisk meie teedel ja mida teha elektritõukeratastega.

Vanamõisa sõnul olid esitlemisele tulnud lõputööd küll erinevad ja fokuseeritud konkreetsele probleemile, aga samas oli neis palju ühist. „Tuleviku lõputöödeks pakub neist edasist uurimist nii mõnigi teema,” lisas Vanamõisa.

Konverentsi kokku võttes tõdes Vanamõisa, et liiklusohutusalastel teemadel arutlemine erutab jätkuvalt paljude meeli ning nii mõnigi lõputöö leiab praktilist rakendamist liiklusohutuse või -korralduse parandamisel.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz