2

Paberil esitatud ettepanek lükkas kaasava eelarve hääletuse alguse edasi

Haapsalu üks populaarseim pildistamise objekt on kuursaal. Arvo Tarmula
Friedheimi villast kuursaalini viiv tee võiks ettepaneku järgi olla kivikattega. Arvo Tarmula

Tehnilise probleemi tõttu ei ole linlased saanud hääletada täna hommikul kell 10 algama pidanud kaasava eelarve hääletusel.

Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbus loodab, et hääletus algab esmaspäeva lõunast. Parbuse sõnul on probleem selles, et üks ettepanek esitati paberkandjal ja süsteem ei taha seda kaasa võtta. „Varem ei ole keegi paberkandjal ettepanekut esitada,“ ütles Parbus.

Parbus loodab, et kaasava eelarve hääletus algab esmaspäeva keskpäeval, kui on saanud Volise keskkonna administraatoritega suhelda ja probleemi lahendada. See lükkab ka hääletuse lõpu päeva võrra edasi.

Paberkandjal esitas ettepaneku Promenaadi 6 korteriühistu, kes soovib, et villa Friedheimist kõlakojani viiv tee oleks senise kruusakatte asemel kivikatte all. „Et kõigil oleks sama stardipositsioon,“ ütles Parbus.

Kokku esitasid linlased kaasavasse eelarvesse 18 ettepanekut, millest vaid üks on mõeldud maapiirkonda. Haapsalu jagab kaasava eelarvega kokku 30 000 eurot. Sellest 20 000 eurot linnalisse piirkonda (Haapsalu, Uuemõisa ja Paralepa) ja 10 000 eurot maapiirkonda.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Haapsalu liikleja
Haapsalu liikleja

Äkki teeks tähtsad asjad enne korda!
Aafrika rand, teed, kõnniteed, parklad – need ei kannata ju kriitikat!
Kunstnikud, tõmmake tagasi!

kohalik
kohalik

Linnavalitsus võiks tutvuda teiste linnade kaasava eelarve eesmärkide kogemustega. See, et inimesed soovivad linnas korda teha mingeid tänavajuppe ei ole ju see eesmärk. Need on tööd, millised on linnavalitsuse seadusest tulenevad otsesed kohustused. Kaasava eelarve üheks eesmärgiks on näiteks uute ideede toomine linna avalikku ruumi.

wpDiscuz