Keedika lähedal tatsasid karud

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Karu. Foto: Kaarel Tammann
Karu. Foto: Kaarel Tammann

„Korda läinud hommik. Kolm kitse ja kolm karu,” teadustas Haapsalu kutsehariduskeskuse õpetaja Marju Heldema neljapäeva hommikul Facebookis, kui Keedika külast kella 8 paiku hommikul Uuemõisa tööle sõites kohatud loomi üles lugedes.

Heldema sõnul pole karud Keedika kandis haruldased, nende jälgi on ta näinud igal aastal. „Oleme ju raba servas ja teisel pool Keila maanteed algab Leidissoo,” rääkis ta. Neljapäeva hommikul suunduski karuema kahe pojaga Keedika poolt Leidissoo poole. Heldema lisas, et seal, kust karud tulid, on elumajad üsna lähedal. Mullu suvel nägi Heldema naabrimees Madis Jürgen näiteks karu oma õuel maja ja sauna vahelt läbi kõndimas.

Pilti Heldema maanteed ületavatest karudest teha ei jõudnud. „Mul oli tegu, et ohutu liiklusolukord tagada, ja pealegi: naudi seda, kuidas nad liiguvad, pole vaja sahmida,” lisas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments