Algab valimisnädal

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Esmaspäevast algavad valimised. Foto: Arvo Tarmula

Esmaspäeval, 11. oktoobril algab valimisnädal, mis lõpeb valimispäevaga pühapäeval, 17. oktoobril.

Esmaspäevast laupäevani saab hääletada nii pabersedeliga jaoskonnas kui ka elektrooniliselt. Pühapäevasel valimispäeval on ainult pabersedeliga hääletamine. Uuendusena saab valija pühapäeval jaoskonnas pabersedeliga hääletades oma e-häält muuta.

Esmaspäevast neljapäevani on igas vallas ja linnas kl 12–20 avatud vähemalt üks valimisjaoskond, kus saab hääletada väljaspool oma elukohajärgset valimisringkonda.

Haapsalus on esmaspäevast avatud valimisjaoskond nr 1 Haapsalu kultuurikeskuses. Lääne-Nigula vallas on avatud valimisjoskond nr 2, mis asub Taeblas Lääne-Nigula vallamajas ning Vormsil rahvamajas asuv valimisjaoskond.

Reedel, laupäeval ja pühapäeval saab hääletada ainult oma elukohajärgses valimisringkonnas.

Kodus hääletamine toimub valimisnädala reedest pühapäevani. Taotlust selleks saab esitada telefoni teel reedel ja laupäeval kell 12–20 ning pühapäeval kell 9–14.

Valimispäeval saab hääletada ükskõik millises oma valimisringkonna hääletamisruumis.

Koroonaviiruse leviku tõttu kehtivad valimisjaoskondades samad reeglid nagu ülejäänud avalikus ruumis ehk et hääletusruumis tuleb kanda maski, hoida teiste valijatega vahet ja desinfitseerida käsi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Ats
2 aastat tagasi

Kuidas tuvastada maskiga inimest jaoskonnas?