Liina Kersna: täna on, õpetajad, teie päev!

Lääne Elu

info@le.ee

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna. Eduard Laur
Haridus- ja teadusminister Liina Kersna. Eduard Laur

Õpetajate päeva tähistatakse UNESCO egiidi all alates 1994. aastast ja igal aastal on selleks päevaks valitud mõni fookusteema. Sel aastal on see „Õpetajad hariduse koroonakriisist taastumise keskmes“.

Ja tõesti – kriis on selgelt ühiskonnas tõstnud esile õpetaja rolli – õpetaja kui kiire kohaneja ja esiõppija, õpetaja kui meeskonnaliige, õpetaja kui sõber ja toetaja. Õpetaja kui vastutustundlik kodanik, kes näeb ühiskonda tervikuna, mitte vaid oma vabadusi ja õigusi. Õpetaja kui eeskuju.

Viimase pooleteise aasta jooksul olete pidanud väga kiiresti uute oludega kohanema. Katsetama järjest ja järjest uusi toimimisviise olles oma kannatlikkuse, loovuse ja lahendustele orienteeritusega eeskujuks nii õpilastele kui ka nende peredele. Loonud segaduses selgust ning andnud lootust – me saame hakkama!

Kõike on korraga varasemast rohkem: õppijate toetamist, suhtlust vanematega, digitehnoloogiat, koostööd kolleegidega. Te olete selle kõigega suurepäraselt toime tulnud – nagu meie õppijad on maailma tippklassist, on ka teie toimetulek koroonaajal olnud maailma parim!

OECD haridusjuht Andreas Schleicher on kinnitanud, et Eesti on üks edulugudest, sest Eestil on suurepärane õpetajate vägi.  Taas on Eesti õpetajate töö teistele eeskujuks!

Aitäh, et teete oma tööd suure pühendumusega! Aitäh, et te märkate, toetate, inspireerite. Aitäh, et te usute oma õpilastesse. Teie usul on tohutu jõud. Jõud muuta maailma paremaks paigaks.

Täna aga tuleb kindlasti korra hinge tõmmata. Kuulata vaikust enda sees ja märgata, kuidas te ise end tunnete? Mis teile rõõmu valmistab? Lubage endale olla enesega rahul. Täie õigusega. Te olete andnud endast parima. Ka keerulisel ajal. Ja te olete meile eeskujuks.

Aitäh teile, head õpetajad, et olete eeskujuks. Ja ilusat õpetajate päeva!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kui kaua
2 aastat tagasi

Aitäh,õpetajad- kui kaua peavad õpetajad selle AITÄH eest jälle ületunde tegema?