Läänemaa koolid ei hakka õpilasi vaktsineerima

Andra Kirna

andra@le.ee

Haapsalu põhikooli direktori Anne Mahoni sõnul on neil üks selle kandi väheseid koole, kus töötab kooliõde. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu põhikooli direktori Anne Mahoni sõnul on neil üks selle kandi väheseid koole, kus töötab kooliõde. Foto: Arvo Tarmula

Nädal enne õppeaasta algust pole koolijuhtidel veel täit selgust, kas ja kuidas koolid koroonaviiruse leviku tingimustes tööle hakkavad.

Haridusminister Liina Kersna sõnas eilsel haridusvaldkonna pressikonverentsil, et enam kui pooled 16–17aastastest ja ligi 40 protsenti 12–15aastastest on vähemalt ühe vaktsiinidoosiga kaitsepoogitud.

Minister lubas, et sügisest saavad kõik soovijad koroonasüsti kooliõdede juures. „Juba praegu on vaktsineerimispäevi koolides ning ka üli- ja kutsekoolides,” ütles Kersna.

Läänemaa koolijuhid seevastu ei kujuta koolis vaktsineerimist hästi ette.

Oru kooli direktor Andres Kampmann tõdes, et vaktsineerimisega on täpselt nii, nagu lapsevanemad kodus otsustavad ja asja ise korraldanud on. „Keegi pole märku andnud, et tahaks kooli kaudu vaktsineerimist saada,” täpsustas ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
32 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Öige
2 aastat tagasi

otsus.

Ehh
2 aastat tagasi

Jätke noorte inimeste tervis rahule tõepoolest! Nagu pervod rsk, hakkame lapsi vägisi torkima

kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  Ehh

mine joo poe taga õlut edasi

Ehh
2 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Mis poe taga õlu? Tobe kommentaar

pole pääsu
2 aastat tagasi

Hakkavad-hakkavad, kuhu nad pääsevad, kui minister käsib! Keegi ei taha ju oma töökohast ilma jääda.

kodanik
2 aastat tagasi

Nagu näha, pole koolijuhtidel mingit plaani.

Ehh
2 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Polegi vaja seda massihullust

Mis
2 aastat tagasi
Reply to  kodanik

plaanist siin kirjutad? Kummaline.

info
2 aastat tagasi

Nobeli preemia laureaat on avalikustanud, et covidi vaktsiin ise põhjustab uute tüvede teket. Ei teadnud veel? Nüüd teate!

Õhtulehe
2 aastat tagasi

kommentaari usud sa rohkem, kui terviseametit. Imelik!

En.
2 aastat tagasi
Reply to  Õhtulehe

Ma usun isegi seda, kui sarimõrvar Ustimenko ütleks väriseva häälega 2+2=4. See on jah veider omadus uskuda mitte ütleja näo/ametiposti järgi vaid edastatud mõtte loogika järgi. Muide, vaadake tänase Terevisiooni kordust. Seal keegi Tartu teadlane hr. Junninen räägib oma versiooni covidi levikust ja maskide kaitseomadustest. Huvitav, kuidas on võimalik, et minusugune keskkooliharidusega mittearst/mitteteadlane jõudis juba 1,5 aastat tagasi samale järeldusele, et covid-19 levib õhu kaudu ja et maskist on abi isegi korduvkasutuse puhul? Olen sunnitud järeldama, et eestinen.fi infokanalina oli 2-3 sammu Eesti teadlastest/jolleritest ees. Sest seal ei esitatud vastuvaidlematuid tõdesid vaid toodi näiteid päriselu sündmustest, millest järeldusi võis teha… Loe rohkem »

misasja
2 aastat tagasi
Reply to  En.

maskiga või maskita, viiruse saad külge ikka, kui kuskil koos väiksemas ruumis nakatunuga viibid, sest jätad käe pesemata ja nühid nina ja sellest piisab.

Inimene
2 aastat tagasi

Kas igat kommentaari tasub tõena võtta? Ei. Ja ära värise! Inimesel on lihtsalt väga suur hirm vaktsiini ees, vastutustundest ei taipa ta midagi. Keegi ei saagi 100% vastutada. Nii on kõikide ravimitega, mida oled siiani söönud.

Nojah, aga
2 aastat tagasi
Reply to  Inimene

Aa sa inimene, nii krdi tark oled, seleta teistele ka siis, milleks peaks seda vaktsiini endale süstida laskma? Ei pea mingite haiglakohtade vähenemise kohta kirjutama, see väide on juba ümber lükatud iisraeli, islandi näidetel. Võibolla mõtlete mingi uue jutu välja?

anonüümne
2 aastat tagasi

Saadaks iga lapsevanem, kes ei soovi vaktsineerida oma last, digiallkirjastatud avaldused kooli, perearstile ning üks veel koolikotti lapsele käepärast võtta ja ette näidata? Võib aegsasti taotlema hakata ka koduõppele jätmist, kui pole usaldusväärsust, mida koolis lapsega võidakse teha.

Kool
2 aastat tagasi

on õppekoht, mitte meditsiiniasutus.

ahnii !
2 aastat tagasi
Reply to  Kool

Meditsiiniga pole igal nn. vaktsineerimisel seostki olemas.

Arvos
2 aastat tagasi

Midagi mõistlikku üle pika aja.