5

Sellest aastast on vanavanemate päev lipupäev

Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri
Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri

Pühapäeval, 12. septembril on vanavanemate päev ning selle puhul heiskavad Eesti lipu kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud.

Perekondliku tähtpäeva puhul on sinimustvalgeid lippe oodatud heiskama ka kõik teised. Lipud heisatakse päikesetõusul või hiljemalt kell 8 hommikul ning langetatakse päikeseloojangul.

Vanavanemate päeva eesmärgiks on tänada ning avaldada austust vanavanematele laste ja lastelaste kasvatamise, jagatud hoole ning armastuse eest. Vanavanemate päeva tähistatakse juba praegu iga aasta septembrikuu teisel pühapäeval Eestis riikliku tähtpäevana.

Riigikogu täiendas lipupäevade loetelu 12. novembril 2020, lisades sinna kaks uut lipupäeva – lastekaitsepäeva 1. juunil ja vanavanemate päeva septembrikuu teisel pühapäeval. Sellel aastal on Eestis kokku 18 korralist lipupäeva.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
uskmatu-toomas
uskmatu-toomas

Mis sest lipupäevast kasu kui lippu ei heisata tänavate viisi.Teadmistepäeval 01.septembril lehvis lipp Ehte tänaval ainult kunagisel viinapoel !

Ei tea
Ei tea

Alati sul võimalus ju naabrite peale kaebus esitada. Nagu vanasti

pinn
pinn

Peaks vist Mardile teada andma, et tema jüngrid vilistavad sini-must-valgepeale!

Agu
Agu

Teiemeelest on sinimustvalge värvikombinatsioon ainult EKRE ja tema valijate asi? Nii lolli kommentaari pole ammu lugenud ausõna. Vahel tundub jah, et liberaalse maailmavaate pooldajate lipp hakkab vikerkaari värvi minema, aga see pole alati reegel, Usun, et mõni liberaal ikka ka natukenegi oma kultuuri ja vanu kombeid austab ja ei häbene seda!

komissar paio
komissar paio

No sind tahaks näha kohe zooloogilisest huvist , anna teada vähemalt , mis suurust soni pähe sobitad hommikuti .

wpDiscuz