7

Läänemaale lisandus üks uus covid nakatunu

Lääne Elu

info@le.ee

Koroonatestimise telk. Foto: Andra Kirna
Koroonatestimise telk. Foto: Andra Kirna

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 4923 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 375 ehk 7,6% testide koguarvust. Uutest nakatunutest 285 inimest ehk 76% olid vaktsineerimata. 90 nakatunut ehk 24% olid lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 122 inimesel. 78 uutest Harjumaa haigusjuhtumitest on Tallinnas.

Tartumaale lisandus 49, Võrumaale 33, Viljandimaale 23, Saaremaale 21, Pärnumaale 20, Valgamaale 19, Järva- ja Põlvamaale 17 uut nakatunut. Ida-Virumaale lisandus 14, Jõgevamaale 11, Raplamaale 8, Lääne-Virumaale 5, Hiiumaale ja Läänemaale 1 uus nakkusjuhtum. 14 juhul puudus rahvastikuregistrijärgne elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 301 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 6,2%.

Ööpäeva jooksul avati 16 uut COVID-19 haigusjuhtumit, haiglaravi vajab 99 patsienti

Hommikuse seisuga viibib haiglas 99 COVID-19 patsienti, nendest intensiivravi vajab 12 patsienti, kellest omakorda on juhitaval hingamisel 10 inimest. Haiglaravil viibivatest patsientidest 77 ehk 77,8% on vaktsineerimata (neist sümptomaatilise COVIDi tõttu vajab haiglaravi 71 inimest).

Haiglaravi on kokku vajanud 6,7% haigete üldarvust. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 68 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 66 inimest (66,7%).

Ööpäeva jooksul surmajuhtumeid ei registreeritud. Kokku on Eestis surnud 1285 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Tänahommikuse seisuga on vaktsineerimisi tehtud kokku 710 288 inimesele, kellest 97 066 on pooleli oleva vaktsineerimisega, 613 222 inimese vaktsineerimiskuur on lõpetatud. Ööpäeva jooksul manustati 4134 doosi, kokku on manustatud 1 239 846 vaktsiinidoosi. Täisealiste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 63%.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Kaisa.
Kaisa.

Ja süstitud kannavad kolinal viirust edasi. Ise ei haigestu. Pole vaja karta. See teeb tugevaks ja kõik läheb hästi.

prillikivi
prillikivi

Oletame, et ma olen enese teadmata, arstil käimata, selle tõve läbi põdenud.. näiteks aastakese tagasi. Kas see kajastub minu antikehade testides hetkeseisuga-või on võimalus, et olen puhas nagu prillikivi.

Jjj
Jjj

Pool aastat tagasi läbipõetud, siis on puhas, aa aastake enam ei loe

Hea Okkupant
Hea Okkupant

Maha lasta, krt, üks uus covid nakatunu !!

Jaan
Jaan

Ega seda täpselt teagi palju neid juurde tuleb.
Need niinimetatud rahvastikuregistrisse mittekuuluvad ju peavad ka kusagil elama.
Haapslus neid küll ja veel.

Dilaila
Dilaila

Terviseameti lehel,et 2

Ehh joppen
Ehh joppen

jah, pane kaks maski ette, see päästab sind!

wpDiscuz