Daire Kaup: luksuslikud pelmeenid kalaga

Daire Kaup. Foto: erakogu

Daire Kaup

Kohe-kohe on käes pidustuste aeg, kus iga eestimaalane katab laua hea ja paremaga meenutamaks 30 aasta taguseid mälestusi ja vabaduse võitu. Olgu tegemist sünnipäeva, taasiseseisvumise või hoopis jõulude ja uusaastapidustusega, üks on selge – laud olgu alati kaetud – olenemata riigikorrast või kultuurist.

Oleme nii harjunud oma traditsioonide ja kommetega, et polegi olnud mahti mõelda, kuidas teised riigid pidulikke sündmusi tähistavad. Iga riigi toidukultuur annab kohalikule inimesele tema identideedi. Enamik kohalikke jagavad ülima heameelega lugusid oma toidust ja retsepte lemmikroogadest.

Meil on võimalik palju õppida, põigates aegajalt teiste riikide toidulauale, leides sealt oma lemmikud ja pikkides neid omakorda oma pidulaua menüüsse. Eri maade toitu ja toidukultuuri on nii põnev uurida kui ka lõbus katsetada. Seda muidugi juhul, kui oled avatud uutele maitsetele ja kogemustele.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments