Läänemaale lisandus neli koroonaviirusega nakatunut

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 4971 koroonaviiruse testi, neist positiivseid oli 358 ehk 7,2 protsenti. Uutest nakatunutest 278 inimest ehk 77,7 protsenti olid vaktsineerimata. 80 nakatunul ehk 22,3 protsendil olid lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 124 inimesel. 89 uutest Harjumaa haigusjuhtumitest on Tallinnas.

Tartumaale lisandus 57, Pärnu- ja Võrumaale 26, Põlvamaale 21, Ida-Virumaale 19, Saaremaale 12 ning Jõgeva- ja Valgamaale 11 uut nakatunut.

Rapla- ja Lääne-Virumaale lisandus kümme, Järva- ja Viljandimaale kuus, Läänemaale neli ning Hiiumaale kolm uut nakatunut. 12 juhul puudus rahvastikuregistrijärgne elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 266,9 ja positiivsete osakaal testide koguarvust 5,1 protsenti.

Ööpäeva jooksul avati kümme uut COVID-19 haigusjuhtumit, haiglaravi vajab 83 patsienti.

Eestis on COVID-19 vastu vaktsisüst tehtud 694 642 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 600 513 inimesel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ei vaktsineeri
2 aastat tagasi

Tänu intensiivsele vaktsineerimisele viirus muteerub ja on muutunud üha nakkavamaks. Nii ei saa ka 5 a jooksul seda kontrolli alla.

täieliku
2 aastat tagasi

pildi saamiseks tuleb avaldada, palju testiti vaktsineerimata ja palju vaktsineerituid.

Kelly
2 aastat tagasi

Juba septembris on jama majas. Rääkimata siis veel oktoobrist. Haapsalus ei vaktsineerita iga päev. Sellepärast pole igal päeval Läänemaal nakatujaid.
Juba paar nädalat tuleb üle päeva Läänemaale aga 7, 5, 6, 4, 7, ..jne. Ei saa mina aru mis toimub?? Iga päev süstimine ja süstimine ja ikka niipalju haigestujaid. Noo ex haigestuvad süstitud ka. Aga praegult ju veel suvi ikkagi ja juba hullumaja??? Mis siis veel talv toob???

Mati
2 aastat tagasi

Mitte ainult Läänemaale vaid kogu Eestile on tänane arv liialt suur. Oktoobris on jama majas.

Dilaila
2 aastat tagasi

Nõrga immuunsusega inimesed,isegi kui vaktsineeritud,ikkagi nakatuvad.Aga väga suur protsent on vaktsineerimata.

maestro
2 aastat tagasi

Haapsalule on 4 liiga suur arv.
Vaktsiiniwastased hävitavad meie riigi

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  maestro

22% nakatunutest olid vaktsineerimiskuuri lõpetanud. Mis jama sa siin kirjutad? Või lihtsalt provotseerid, et tüli tekitada ja viha inimeste vahele ajada!??

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  Agu

Riigis on täiskasvanuist vaktsineeritud 62%, nakatunuist vaktsineeritud 22%. Vahe on mäekõrgune. Pealegi ei ole hiljuti vaktsineerituil maksimaalne immuunsus veel saavutatud.

Agu
2 aastat tagasi

Arvasingi, et keegi tuleb mingit oma väljamõeldist siia kirjutama. Saad aru, 22 olid vaktsineerimiskuuri lõpetanud ehk siis kaks süsti saanud, ülejäänud 78 jagunesiid ühe vaktsiinisüsti saanutkeks ja vaktsineerimata vahel. Kui palju täpselt kumbagi oli, ei tea. Maksimaalne immuunsus ei hoia ära nakatumist krt küll ikka ei saa aru, et vaktsiin on kaitseks kergema läbipõdemise jaoks. Igal pool kirjutatakse, aga ikka ajab oma jura mingi maksimaalse immunsusega

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  Agu

87% vaktsineerituist ongi 2 süsti saanud, kuid teatud immuunsus tekib juba esimese süsti järel.
Kui vaktsineerimisest poleks mingit kasu, siis oleks nakatunute hulgas vaktsineeritute % sama, mis kogu riigis ehk 62%, aga on 22%. Seega VÄHENDAB vaktsineerimine nakatumise määra OLULISELT, niisamuti raskeid haigusjuhte.
Vaktsiin ei anna absoluutset kaitset kuid VÄHENDAB nakatumist ja koormust haiglatele. Seda kinnitab statistika.
Kuidas mõni sellest aru ei saa või ei taha saada?

Dilaila
2 aastat tagasi
Reply to  maestro

Miks arvad,et need neli kõik Haapsalust?