Jaanus Riimets: maksureform peaks algama käibemaksu tõusust

Lääne Elu

info@le.ee

Jaanus Riimets. Foto: erakogu

Jaanus Riimets. Foto: erakogu

Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus on avaldanud mõtteid, et meie maksusüsteemi võiks täiendada. Eks igal kodanikul, kes makse maksab või siis elatub teiste maksudest, on oma arvamus, kuidas, kellelt ja kui palju peaks makse koguma. Tavaliselt arvatakse ikka, et maksud on liiga kõrged ja et riik ei kuluta maksuraha arukalt.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
2 aastat tagasi

Härra, kes iganes ta ka ei ole, ei tee vist vahet lihtlabasel maksutõusul ja maksureformil.

Varoona
2 aastat tagasi

Nüüd tuleb selline seadus, et mida suurem õllekõht, seda vähem peab makse maksma ja kui on juba väga suur, siis ei pea üldse midagi maksma.

Nimi (vabatahtlik)
2 aastat tagasi
Reply to  Varoona

Loogiline ju, õllel korralik aktsiis peal, suure õllekõhu pealt on korralikud maksud juba ette makstud.

uskmatu-toomas
2 aastat tagasi

Võiks avalikku sektorit kokku tõmmata – presidendi institutsioonist tuleks loobuda,riigivalitsemise kulusid vähendada st.igasugused puuk MTÜ`d likvideerida jne.aga kookuvõtvalt – hakake kurat seal eesotsas rasvakogumise asemel tööle !

Arvos
2 aastat tagasi

Kui pilti vaadata, siis piisab praegustest maksudest küll ja on isegi liiga palju.

Minaise
2 aastat tagasi

Mõnda aega tagasi tõsteti kärakaaksiisi ja maksud sõitsid Lätti. Siis lasti alla ja makse kogunes rohkem kui algul arvati. Totter mõte hinda tõsta, tuleb hoopis käivet suurendada.

Eino K.
2 aastat tagasi

Rosimannus avaldas mõtteid maksusüsteemi täiendamise osas!? Lubage muiata! Nagu inimesed oleks ikka täiesti opakad. Avalik info ju, et EU komisjon andis “soovitused” leida igal liikmesriigil maksude tõusukohad. Oh jah, karm on see demokraatia, mis tekitab omakorda bürokraatia jne. Spetsiaalselt välja mõeldud sisteem, et ei saaks mitte midagi kiirelt muuta, kui isegi üks asjalik külavanem kõrgele kohale saab valitsema paariks aastaks.

kärpige kulutusi!
2 aastat tagasi

Kui vähem süüa, siis ka maksad vähem (ja tervis parem), kui vähem sõita, siis ka maksad vähem jne….jne

Ehh ei ei
2 aastat tagasi

No sellist teguviisi küll ei tohi reklaamida. Kapitalistlikus sisteemis tagab tarbimine kasumi, mida suurem tarbimine, seda suurem kasum.

jamps
2 aastat tagasi

peast põrunud. enne kui pole plaanilised eu kulud, mis eesti ühiskonda ei sobi ära nullitud pole mõtet maksudest jahuda. järgmisena tuleb teha ettevõtet inventuur ja panna lisandväärtuse teema püsti. lõpeb see lõbu ja läbumajanduse teema kiiresti ära ja kui keegi tahab siis seal võib käibemaksu ka võrdsustada …
Sealt hakkame edasi vaatama , millele kellele midagi vaja … ei ole nii, et peest ajame soga välja nagu part ning ülejäänud peavad seda parti söötma. Osa sellest pardist pole meile üldse vaja.

just
2 aastat tagasi
Reply to  jamps

see ministeeriumites parasiteeriv riigiaparaat

kõik maksavad kinni reformi
2 aastat tagasi

Pole vahet, kust see algab. Lõpeb ikka ausa töötegija taskute tühjenemisega.

jah
2 aastat tagasi

eriti palju ruumi on, kui tõsta lastekaupade, ravimite, toidukaupade, elektri ja kütuse käibemaksu ja loomulikult lõpetada pensionäride käibemakse vabastus