Lugeja kirjutab: sügav kummardus Haapsalu linnapeale

Haapsalu posti tänava remont. Malle-Liisa Raigla

Kas pärast Heinar Kaasiku kirjatükki „Roger Tibar, küsi!” [LE 20. juuni 2021] on veel kellelgi arusaamatusi Haapsalu Posti tänava puude mahavõtmise asjus? Kui jah, siis lugege seda kirjatükki mitu korda, kuni saate aru, et meil on linnapea härra [Urmas] Sukles, kes teab, oskab otsustada ja linna asju lahendada.

Austame ja aktsepteerime tema otsuseid. Neid ei tee ta mitte ainuisikuliselt. On temalgi teadjameeste seltskond, kellega linna asjade üle arutleda ja otsuseid langetada. Selle õiguse oleme meie talle valimistel andnud.

Härra Sukles on linnast hooliv, sihikindel, vastutust võttev ja kandev linnapea. Jätame selle õiguse ikka temale. Nagu on öelnud näitleja Ita Ever: „Meil kõigil on oma inimlikud nõrkused ja me peame neid vastastikku taluma.” Sügav kummardus linnapeale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
87 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
anonüümne
2 aastat tagasi

Vabandan! Loodan ja usun, et ok saab kõik lõpuks!
Puiestee tuleb Jaapani stiilis? Ise teame, kuidas linnale parim.

Jaak
2 aastat tagasi

Halli pead austa, kulupead kummarda.

hämmelduses külaline
2 aastat tagasi

Selline truualamlik artikkel küll erapooletult lugejalt ei ole! Absurd! “Inimlikud nõrkused”, mille pärast linnapea (oma tarkade nõuandjatega) näitab nüüd keset palavaimat turismi hooaega Haapsalu ilusaimat alleed ja põhitänavat ülessongitud uudismaana, kus liikuda ei kannata. Laastamistöö jäljed, tolm, kõrbekuumus?!Parkimine võimatu! Olles hirmuga parkinud eiteakuhu (trahv!) ja olles sunnitud vantsima segipööratud liikluskorraldusega linnas palavuse käes, püüdes vältida peatänavat, mis haiseb ja näeb välja nagu mingi preerialinn keset kõnnumaad. Ei ole linna moodi, kuhu tahaks tagasi tulla.

uskmatu-toomas
2 aastat tagasi

Loed komme kus eht eestlaslik halamine käib täie hooga ja kes meile poleks ülekohut teinud-ernevate riikide ristirüütlid,tsaarivalitsus,siis tulid venelased st.ei tulnud vaid ise astusime nende kampa,siis tulid sakslased ja päästsid venelaste käest,siis venelased päästsid sakslaste käest ja nüüd see paha vaim Sukles !
Saaks ainult halada ja sellega oma õpitud abitust üha rohkem kindlustada selleasemel võiks ju selja ka vahevahel sirgeks lükata !

Logistik
2 aastat tagasi

Mul läheb süda pahaks… sügav kummardus! Kunagi kummardati parunit, siis Stalinit ja teisi vante. Nüüd vabas Eestis…linnavalitsus teeb oma tööd, vastavalt rahalistele võimalustele, mõistusele nagu me kõik. Kummardada nüüd küll ei ole vaja kedagi

postuumne
2 aastat tagasi

Sügav kummardus iga maha võetud elujõulise puu ja sellest alles jäänud kännukoha ees!

misasja
2 aastat tagasi
Reply to  postuumne

mis puud? uued tulevad asemele. Kännud ammu välja juuritud. Aitab küll nendest puude jutttudest iga artikli all.

vanaema
2 aastat tagasi
Reply to  misasja

Ei vaibu see kahjutunne veel niipeagi ,maha saeti Posti tänava sümbolid. Eks muidugi midagi istutatakse ka selle remondi järgselt, kuid puud saavad neist puuistikutest nii mõnekümne aasta möödudes.
Pole vastu Hr Sukles on asjalik linnapea ja asjad arenevad ,kuid midagi pole parata, ajalukku läheb ta igaveseks seoses sellega mis toimus elujõus puude hävitamisega meie linna peatänaval.
Midagi läks väga valesti, kas oli projekteerija kehv, ei võetud erinevaid asjatundjaid nii suure projekti juures konsulteerima jne,jne.

Enriko
2 aastat tagasi

See temaatika pole kahjuks, jah, veel lõppenud, sest kabinetivaikuses tehtud otsusele peabki järgnema seda emotsionaalsem hiline arutelu. Umbes nagu sõjakuritegude puhul. Ma siiski eeldan, et hr. Sukles soovis peatänava ümberkujundamisel head aga välja kukkus ‘nagu alati’. Eks ta pikaajalise linnapeana vist eeldas, et väike grupp ülientusiaste võib seisata ägeda ümberkujundusprojekti a’la pilvelõhkujad Krimmi holmile, Stadtoili tankla Jaama t. augu asemele, hiigelarvutusjaam tapamaja kohale jne. ning eelistas kiirmenetlust, mis koroonapandeemia tõttu oli justnagu õigustatud. Kahjuks juhtus väike valearvestus, sest peatänava pindala on mitu hektarit ja see ei asu kaugel Krimmi holmil või naftabaasis, mille saatus huvitab käputäit kaasamõtlejat, vaid otse linnasüdames.… Loe rohkem »

nii oli?
2 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Sukles magas maha ju eelmise rahasaamise võimaluse linnatänava remondiks,võimalik et oli reisil.Linnapea ikka jätkuvalt….

nõndaviisi
2 aastat tagasi

Nüüd on Haapsalu üle Eesti negatiivseks näiteks,püütakse vaadata,et Tallinnaga vms. sama ei juhtuks.

Maali
2 aastat tagasi

Olen mitu korda maininud, et Kalda tänava alguses endise Osmussaare kivi juures on maha võetud hõbekuused. Keegi ei oska vastata.

Teist ja Teile.
2 aastat tagasi
Reply to  Maali

Sinna hakatakse maju ehitama.

omniku
2 aastat tagasi
Reply to  Maali

asi nagu rohkem. Ja mis osmussaare park? Täiesti tavaline elamumaa, millelt majad kadunud.

Enriko
2 aastat tagasi
Reply to  omniku

Omaniku asi jah, kuid enne sõda oli seal kapsamaa, mitte tänaseks kadunud majad (kui nn. Osmusaare pargi all peeti silmas okupantide mälestuskivi varasemat asukohta). Poolteisekordne omaniku elumaja oli Jaama ringtee Kiltsi t. poolsel väljasõidul. Majast endast pole kohanud ühtki korralikku fotot, kuid Haapsalu-teemalistest pildiraamatutest võid leida foto babtistide rongkäigust tänaval, mida nagu ei seostagi Haapsaluga. See on Jaama tänav, vaatega praeguselt ringteelt Lihula mnt. suunas. Pildistaja kõrge asukoht viitab teisele korrusele. Ju see pargiomaniku esivanemate maja aknast on tehtud. Pildil vasakpoolne hoone on tänane kalameeste pood, mille tunneb ära valtsplekkkatuse järgi. Kaugel tagaplaanil on näha end. tapamaja krundil asuv 2x… Loe rohkem »

loomaaed
2 aastat tagasi

Mati Kaal,loomaökoloog,tänases reporteris—Haapsalu näide,kus puud võeti maha,selle asemel,et kallim,kuid normaalsem lahendus leida osade terrasside mujalt läbi viimise lahendusega,nii et kõik ära mahuksid.
Omalt poolt lisan,et piin on palavaga peatänavat läbida,kui puid ja õhku nagu pole.

Nojah aga
2 aastat tagasi
Reply to  loomaaed

teisi tänavaid on ka ju!? Või teisele poole teed mine, ega sa väike laps pole ometigi, et ei jaga ära, kus majad varju annavad! Natuke kannatust, peale remonti tulevad uued puud asemele, paari aasta pärast on need ka juba lehes kenasti, pole nii suur häda midagi. Ole positiivne!

nonoh
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah aga

Tänavapooli saigi valida puiesteedega,keskpäeval praegu miskit valida ei anna.Teised tänavad –on küll nüüd nagu lapsejutt!Isegi,kui oleks jäetud pikemad kännumoodi asjad,oleks kasvanud neil kiiresti võrsed kevadel,noortest puudest pole varju niipea loota.Ja Mati Kaal on arukas mees.

Nojah, aga
2 aastat tagasi
Reply to  nonoh

seda kuuma suve juhtub kord kümne aasta jooksul ja sedagi natukene aega. Jutt teil nagu oleks terve aasta lämbe ja palav. Ei ole ju! Milleks sellist võltshala kirjutada. Tänav tuleb ilus, olen selles täitsa kindel.

Ann
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah, aga

Puiesteed on omaette väärtus, mida tuleb säilitada, see sai eilse uudistesaatega selgeks. Palavad suved on ikka ees, kliimasoojenemine jätkub.Reaalseid muudatusi looduskeskkonna hoidmiseks on väga vähe tehtud.

Ehh
2 aastat tagasi
Reply to  Ann

Issake, tuli ära lõpuks, kliimasoojenemine :))) See ei tähenda kliimasoojenemist kui vahepeal kuum suvi on, sada aastat tagasi oli ka kuum suvi ja soe talv. Miks inimene peab end nii targaks, et arvab kliimat mõjutavat? Peaks keskenduma, et üksteist ära ei tapaks rohkem, mitte kliima. Loodus teeb omasoodu asju.Pealegi, tuleb uus puiestee, nii et kõik on hästi kliimasoojenemine maeivõi

lie
2 aastat tagasi
Reply to  Ehh

Kas palgaline kommija propaganda kasuks, väsinud juba, ta enam ,,ei või….,,

kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah, aga

Nojah,sama ilus kui pakkiautomati kuivanud pisikine oks,aga kunagi olid ilusaid männioksad,eriti talvel!!

vanaema
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah aga

Vaatamata sinu soovitusele on lugejad sulle palju miinuseid pannud ja täiesti arusaadav ka miks . Mis tähendab ,,teisi tänavaid on ju ka,,Posti on linna peatönav, selle ääres palju kohvikuid, apteek olid suured põlispuud ja sai puude varjus pingil puhata.Kui külalisi kellelegi tuli, siis ikka Posti tn. pidi kõnniti vanalinna ja sealt edasi Karja tn. lõppu ning lossiparki.

miks ka mitte
2 aastat tagasi
Reply to  loomaaed

Lisaks oli eksloomaaiadirektor tark sellegi poolest,et lahkus ise ametikohalt sobival ajal ega jäänud lõputult passima oma endisele töökohale,andes positsiooni ise üle.

kõik
2 aastat tagasi
Reply to  loomaaed

näevad maailma oma mätta otsast ja mis see on kellegi asi, mida Haapsalus tehakse. Tulge ja nautige seda mis on aga pole vaja dikteerida, mida me võime teha.

vaat nii
2 aastat tagasi
Reply to  kõik

Paistab kaugemalt ehk paremini silma,mis meil kohalikus konnatiigis ebalikult läheb?Loomaaia direktor ei paneks looma vastuvõetamatutesse tingimustesse ,ammugi siis inimest.

me kõigi linn
2 aastat tagasi
Reply to  vaat nii

Haapsalu on Tallinnale lähim suvituslinn,kus pole mitte jahe põhjarannik,vaid soojem meri ning õhk,ja öömaju broneeritakse juba järgmiseks suveks ette.Haapsalu on nn.pealinna eeslinn nagu,vahemaa mitte väga suur?

Mats
2 aastat tagasi
Reply to  me kõigi linn

Kui nüüd veel rong ka Tallinna vahet hakkaks käima, siis oleks suvitajaid veelgi rohkem.

kokk
2 aastat tagasi
Reply to  loomaaed

Need, kes selle puutapu organiseerisid ei läbigi Posti tänavat ilmselt kunagi jalgsi, kõigil neljarattalised istumise all. Nii ei saagi meie linna juhtiv klikk aru miks rahvas rahul pole
Hr Sukles võiks nüüd ühel kuumal päeval tornelamu juurest kultuurimajani astuda, temagi pole enam esimeses nooruses, ehk saabub siis tallegi arusaam mis valesti tehtud.

Ehh
2 aastat tagasi
Reply to  kokk

mis krdi jama ja hala!? Mingi troll käib mööda komentaariumit ringi ja puud puud puud.

Metsa Vend
2 aastat tagasi
Reply to  Ehh

Suu kinni, vanja!
Rong ootab! Tuut-tuut!!!