3

Haapsalu vanalinna baarid alustavad topsiringlusega

Hoov, Ruum ja Herman alustavad ühise topsiringlusega. Foto: erakogu
Hoov, Ruum ja Herman alustavad ühise topsiringlusega. Foto: erakogu

Hermani, Hoovi ja Ruumi baaride vahel hakkab sellest nädalavahetusest toimima topside ringlussüsteem, mis lubab klientidel osta jook korduskasutatavasse topsi ja tagastada see hiljem ükskõik millisesse süsteemiga liitunud baari.

Topsiringlus erinevate baaride vahel teeb klientide elu mugavamaks, toodab vähem prügi ning hoiab vanalinna puhtamana. Süsteem toimib esialgu kolme baari vahel, mis asuvad üksteisest üle tee, et näha kuidas Haapsalus selline mudel toimib. Plaan võeti käiku Tartu eeskujul, kus populaarsemad baarid seda juba mitu aastat kasutavad.

Ringluse mudel on lihtne – klient ostab joogi ühest baarist ning maksab taaskasutatava topsi eest pandiraha 2 eurot, järgmise joogi saab ta lasta teha samasse topsi ükskõik millises teises baaris ja nii õhtu läbi. Õhtu lõppedes on võimalik pandiraha Hoovist, Ruumist või Hermanist tagasi saada, tagastades sinna tops.

Alternatiiv ühekordse plastiku kasutamisele tuli leida nagunii, sest alates juulikuust keelati ühe-korra-plasttooted kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides. Topsiringlusega on võimalik kokku hoida tuhandete ühekordsete plasttopside arvelt, mida muidu kulub baarides väga palju. Haapsalu vanalinnas ringlevad topsid on toodetud ainulaadse disainiga ning mõeldud vastu pidama sadu kasutuskordi.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Kodanik
Kodanik

järjekordne sissetuleku allikas.. olgem ausad, kui paljud jogased topsikud tagastavad? baarid rikastuvad selle arvelt

Pluuto
Pluuto

Nagu vene aja joogiautomaadid (tippuribaarid),ainult klaasi kasutamise eest polnud vaja maksta.

Pook
Pook

Hoov on kogu aeg meie poistele hädategemise kohaks olnud. Seal sai end tühjendatud isegi vanadel rasketel Gorba aegadel, kui topsid kedagi ei huvitanud. Kogu kraam oli talongidega ja defitsiit.

wpDiscuz