Päästjad aitasid soomlanna Ungru lossi varemetelt alla

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Redelauto aitas neiu alla. Foto: Andrus Eltmaa

Pühapäeva esimesel tunnil kutsuti päästjad Ungru lossi varemete juurde, kus müüridel roninud tütarlaps ei saanud enam ise alla.

Häirekeskus sai teate õnnetust tüdrukust kella poole ühe paiku öösel. Päästeameti Haapsalu operatiivkorrapidaja Andrus Eltmaa sõnul on 19aastane soomlanna roninud varemete tagumisel küljel. „Mingi kivi pudenes ilmselt alla ja ta ehmatas sellest ära nii, et ei julgenud ennam ise alla tulla,” rääkis Eltmaa.

Tüdruku müüridelt alla toomine polnud aga niisama lihtne, sest Haapsalu päästeauto redel nii kõrgele, 25 meetri kõrgusele, ei ulatunud. „Nööridega me teda alla tooma ei julgenud hakata ja sellepärast kutsusime Pärnust redelauto,” rääkis Eltmaa.

Tüdruk pääses õnnelikult alla sõprade sekka, kes teda lossivaremete juures ootasid.

Miks tüdruk hilisel tunnil müüridele ronis ja kas mängus võis olla ka alkohol, Eltmaa öelda ei osanud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sass S
2 aastat tagasi

Kaasaja Valge Daam ?

Orav
2 aastat tagasi

Pidi seal ülal kükitama ikka päris kaua…nii võib isegi kaineks saada lõpuks.

Urmas Lauri
2 aastat tagasi

Päästeameti Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Maris Moorits: Päästeameti ülesanne on inimesi päästa. Olenemata juhtumitest – kui inimene on hädas, siis meie püüame olukorra võimalikult ohutult lahendada. Päästmine on alati tasuta.

Ei ole tasuta
2 aastat tagasi
Reply to  Urmas Lauri

rahvale, kes selle kinni maksab. Päästekeskuse töötajalt oleks oodanud ka hoiatusi edasiseks. Aga ei midagi, las tobukesed ronivad edasi ja Pärnust sõidab auto kokku üle 200km. Alati tasuta!

Tom naabermajast.
2 aastat tagasi

Kaine peaga ikka selliseid geniaalseid ideid ei genereeri kuidagi. Kopsakas arve kuluks nüüd ära küll.

Kummaline maailm
2 aastat tagasi

Ehk rahustab asjaolu, et küllap päästetakse ka teisel pool lahte meie napsitanud kalevipoegi erinevatest situatsioonidest.

viloloog
2 aastat tagasi

Kas igatsugu kaljuronijad ja muud alpinistid on ka purjes? Ära võta kõike enda järgi!