Galerii: kuursaalis anti üle Andres Ammase stipendiumid

Malle-Liisa Raigla fotod

Täna, 13. juulil, Lääne Elu 32. sünnipäeval anti Haapsalu kuursaalis üle Andres Ammase fondi stipendiumid.

Tänavu pälvis kolmanda Andres Ammase stipendiumi  Haapsalu lähedal Saunjas tegutseva Silma õpikoja loodusõppe juhendaja Marko Valker, kelle eestvedamisel on 2009. aastal asutatud Silma õpikojast saanud üks peamisi loodushariduse andjaid Läänemaal.

Andres Ammase fond annab koostöös Haapsalu lasteraamatukoguga välja väikese lugeja stipendiumi, mille sel aastal sai Haapsalu linna algkooli õpilane Moona Ojasoo, kes oma noorest east hoolimata olnud juba palju aastaid lasteraamatukogu pühendunud lugeja ja lasteraamatukogu juhi Jaanus Kõutsi sõnul nakatab ka teisi lugemispisikuga.

Fondi noore sportlase preemia sai tänavu vehkleja Madli Palk, kes on näidanud häid tulemusi juba mitmel aastal nii Eesti kui ka juba rahvusvahelistel turniiridel.

Lisaks Andres Ammase stipendiumile anti täna üle ka Anneli Ammase hea ajakirjanduse auhind, mille tänavu sai Tartu Postimehe ajakirjanik Aime Jõgi.

Tavapäraselt antakse stipendiumid üle 25. veebruaril, Andres Ammase sünniaastapäeval, kuid tänavu lükkus autasustamine edasi 13. juulile, sest 13. juulil 1989. aastal ilmus Anneli ja Andres Ammase asutatud ajalehe Lääne Elu esimene number.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments