Mikk Tarraste päästis eluaegsest vanglakaristusest kahetsus

Ainus kergendav asjaolu oli Mikk Tarraste kahetsus, mis päästis ta eluaegsest vanglakaristusest. Foto: Malle-Liisa Raigla

20. mail mõistis Pärnu maakohus möödunud aasta 6. juunil Lihulas veresauna korraldanud Mikk Tarraste 20 aastaks vangi, põhjendatud kohuotsusest selgub, et Tarraste pääses eluaegsest vanglakaristusest tänu juhtunu kahetsemisele.

Kohus arvestas kahetsusena nii möödunud suvel meediale edastatud kui ka kohtusaalis öeldud kahetsust. Samuti luges kohtunik Rubo Kikerpill kahetsusena Tarraste kohtusaalis öeldud lauset: „Ausalt öeldes, vaadates seda ja nähes neid videoid ja ülekuulamisi siin kohtus, tunnen, et minul siin istuda süüdistatavana on palju lihtsam kui kannatanutel.”

„Kohus saab aru, et süüdistatav mõistab kannatanute valu, mõistab, mida nad on kaotanud tema poolt toimepandu tagajärjel, samuti et vigastuste või elu kaotamise läbi kannatasid ju kannatanud ja nende lähedased, mitte süüdistatav ise,” seisab kohtuniku Rubo Kikerpilli otsuses.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nii on
3 aastat tagasi

Täiesti objektiivne karistus Eesti kohtupraktikat arvestades. – – mujal (Anglo-ameerika kohtus) oleks saanud kas eluaegse või surmanuhtluse.

...
3 aastat tagasi

See ei ole aus. Minu pereliikme sõber on surnud.
Kas vabandus ja kahetsus tõi meie pereliikme sõbra tagasi? EI.

Vahi nalja
3 aastat tagasi

Tundub tõesti, et Eesti kohtunikkond vajab restarti. Õigusmõistja arvas, et kuulis kohtusaalis süüdlaselt kahetsust kuigi teised seda ei kuulnud…kuhu veel?

ära valeta
3 aastat tagasi
Reply to  Vahi nalja

Kahetsuse avaldust sai jälgida isegi meedia vahendusel.

Tiki
3 aastat tagasi

Täitsa lõpp, mis õigusriigist me räägime! Nagu Mehhiko seebikad-kahetse ja kõik läheb edasi…

miki
3 aastat tagasi
Reply to  Tiki

Ei lähe edasi vanaviisi, vaid ta peab 20 a vanglas istuma.

Para Grahv
3 aastat tagasi

Jutuks hea küll…

Pamp
3 aastat tagasi

Mõttetu siin kommenteerida ja kahetsus on kohtusaalis tavaliselt enda naha päästmiseks. Minge küsige vanglas vangide käest, nad kõik ütlevad ühest suust, et on süütud.

Kolk
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Olen olnud vanglas päris pikalt. Ei ole vaja väljamõeldisi kirjutada!

Pamp
3 aastat tagasi
Reply to  Kolk

Näha jah , kaugele ka veel ……

Indrek lolk
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Vahi kus kriminaal. Mis päeval ja kl saab küsima minna? Pambu nimi on rohkem vigureerinud kannatanute nimekirjas kes kraaksuvad ja siis tuupi saades liduvad kittuma. Kakale vist.

nii oli
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Tarraste tunnistas ennast süüdi.