3

Galerii: punane Peetrike tegi Haapsalus viimase sõidu

Malle-Liisa Raigla fotod

Täna hommikul kell 8.45 ulatas Haapsalu linnapea Urmas Sukles Uuemõisa mõisa juures punase Peetrikese võtmed rongi uuele omanikule Põlvamaal asuva Tiku puhkemajade peremehele Tarmo Schmidtile.

Schmidt istus rongi rooli, tegi punase rongiga viimase tiiru Haapsalus – sõitis Uuemõisast lossiplatsile, kus väikese peatuse, ja seejärel suundus mööda Lihula maanteed edasi Pärnu poole. Seejärel alas kolmepäevane reis Haapsalust Taevaskotta, mis kannab nime „Linnast maale puhkama”.

Schmidt ütles, et rong on vana ja kolib nüüd maale pensionipõlve veetma.

Reisiks on plaanitud kolm päeva, sest punane Peetrike sõidab umbes 20kilomeetrise tunnikiirusega. Täna õhtuks on plaanis rongiga jõuda Kilingi-Nõmmele, homme õhtuks Viljandi lähedale Valma puhkekeskusesse ja reede õhtul peaks rong jõudma Taevaskotta, kus rongi tuleb tervitama Taevaskoja külavanem Ahti Bleive.

Kõik soovijad võivad rongiga soovitud maa kaasa sõita. Pilet ei ole kohustuslik, kuid on võimalik osta 5-, 10- või 50-euroseid pileteid. Piletitulust pool annetatakse Maarja külale.

Haapsalu müüs Peetrikese mai lõpus 19 050 euroga.

Vedurist ja kahest vagunist koosneva huvisõidurongi Peetrike soetas Haapsalu linn 2014. aastal 30 000 euro eest. Rongi haldas Läänemaa muuseum. Rongile tehti 2016–2017 kapitaalremont ja lisati helisüsteem.

2019. aastal ostis Läänemaa muuseum 70 000 euro eest uuema rohelise huvisõidurongi. Uuem rong on ehitatud 2012 ja enne Haapsallu saabumist sõitnud Lottemaal.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
noh
noh

Kahju.

Arvos
Arvos

Näis kas see vana transit kohale ka jõuab.

Piilupart
Piilupart

Aga vana rong on tunduvalt ilusamat värvi….🦆

wpDiscuz