Läänemaale lisandus neli koroonaviirusega nakatunut

Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla
Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Ööpäeva jooksul analüüsiti 81 läänlase koroonaviiruse teste, millest neli ehk 4,9% osutus positiivseks.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 83,2. Esimest korda on Läänemaa näit Eesti keskmisest kõrgem. Eestis keskmiselt on näit 64,1.

Maakondade võrdluses on Läänemaa haigestumuselt 4. kohal. Kõrgeim on näit Raplamaal (186,3) ja madalaim Järvamaal (6,6).

Üle Eesti analüüsiti ööpäeva jooksul 4148 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 59 ehk 1,4% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 24 inimesel. 17 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 19, Pärnumaale viis, Läänemaale neli, Saaremaale kaks ning Jõgeva-, Järva-, Põlva-, Tartu ja Lääne-Virumaale üks uus nakkusjuht. Teistesse maakondadesse uusi nakkusjuhte ei lisandunud.

Ööpäeva jooksul avati haiglates kuus uut COVID-19 haigusjuhtumit, haiglaravi vajab 59 patsienti. Haiglaravi on kokku vajanud 6,9% haigete üldarvust. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 65 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 38 inimest (64,4%). Ööpäeva jooksul uusi surmajuhtumeid ei registreeritud.

Ööpäevaga sai vaktsiinisüsti 248 läänlast, neist 135 esimese vaktsiinidoosi ja 113 teise doosi. Kokku on vaktsineerimisi tehtud 9470 läänlasele, neist 7324 on vaktsineerimine lõpetatud.

Ööpäeva jooksul manustati 10 588 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 530 531 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 357 374 inimesel. Täisealiste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 49%.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Porollo
2 aastat tagasi

Siin kommentaariumis levib Paldiski mnt. 52a.tüvi suht stabiilselt… 🤪

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  Porollo

Sa elad seal?

Erx
2 aastat tagasi

Tohoh. Pole ka ime kui vaadata rahva väga vaba käitumist. Ilmselt Haapsalus on 2-3 nädala jooksul oodata suuremaid karantiine ja sulgemisi. Kõige hullem kui niigi vähesed planeeritud üritused meil hakkavad ära jääma. Sügisel saagu mis saab, juba harjunud pimedas kodus istuma.

nojah, aga
2 aastat tagasi
Reply to  Erx

rahvas peabki vaba olema. Vaata näiteks Rootsit, alguses mõned surid, surid ka meil,aga lõppkokkuvõttes on neil parem või sama seis mis meilgi ja ilma suuremate piiranguteta olnud terve selle aja. Sama Soomega, piirangud olid, kuid mingit kaltsu kohustust küll mitte ja seis parem kui meil. Mida järeldad?

Dilaila
2 aastat tagasi

LÜG is oli vist mõned ,

maestro
2 aastat tagasi

Kus on Läänemaa eriti ohtlik kolle!?

Eino
2 aastat tagasi

Paistab, et sellest jamast enam vabaks ei saa. Kui isegi suvel on nii kõrge näitaja. Sügisel plahvatab suurelt. Ja mingi maskilotu sind ei aita, see on ainult lohutuseks

olemas
2 aastat tagasi
Reply to  Eino

Mask maskiks. Minge tehke vaktsiini ära ja kindlasti vähem muret!!

Oijah
2 aastat tagasi
Reply to  olemas

Vaktsiin ei tähenda ju, et sa viirusekanda ei saa olla. Vaktsiini saanutelt küsitakse negatiivset koroonatesti ju ikkagi. Tehke endale selgeks misasi on vaktsiin. See pole mingi imerohi, et kõik mured kaovad.Pealegi räägitakse, et vaktsiini saanud tekitavad ise uusi tüvesid. Ma ei tea, aga USA senatis räägitakse viimastel päevadel päris palju selle kohta. Kas uskuda või mitte, see on iseasi.

Ikka vaktsineerima
2 aastat tagasi
Reply to  Oijah

Teistel soovitad selgeks teha, mis on vaktsiin. Ise Sa ju ka ei tea ja kuulujutte paned kirja. Vaktsiin on abistav, mitte absoluutne tagatis.

Kodanik
2 aastat tagasi

Vaktsiin, mis on paari kuuga leiutatud ja inimesed on selle katsejänesteks.

Jep
2 aastat tagasi

Vaktsineeri ennast terviseks! Igsks juhuks gripi vastu ka vaktsineeri ja korra kuus võiks veel igaks juhuks antibiootikumi kuuri teha ning mask ette ja keldrisse peitu. Ainult nii päästad maailma!

Ko & Roona
2 aastat tagasi

Vaktsiin on nagu kiiver. Õnnetust ära ei hoia, kuid vähendab oluliselt tagajärgi.

Piira
2 aastat tagasi
Reply to  Eino

Ei aita, aga on ohutuseks???? Kas mask peaks Sul aitama poekotte vedada või? Ohutuseks ta mõeldud ju ongi.

Misasja
2 aastat tagasi
Reply to  Piira

Kirjutatud oli siisi: lohutuseks