Galerii: hommikul heisati pidulikult riigilipp

Lääne Elu

info@le.ee

Arvo Tarmula fotod

Reede varahommikul kell 7 tähistati Haapsalu lossiplatsil riigilipu piduliku heiskamisega Eesti lipu 137. sünnipäeva.

Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbuse sõnul on pidulik lipuheiskamine sel päeval aastatega järjest populaarsemaks saanud. „Välja on kujunenud ka patrioodid, kes on algusest peale igal aastal kohal,” ütles ta.

2015. aastal algatas kaitseliidu Lääne maleva toonane pealik Mehis Born traditsiooni, et pidulikul lipuheiskamisel pühitseb piiskop Tiit Salumäe ka sinimustvalge majalipu, mille linnavalitsus kingib mõnele asutusele või organisatsioonile.

Tänavu sai pühitsetud lipu kingiks Haapsalu spordibaasid, varem on linnavalitsus lipu kinkinud kaitseliidu Lääne malevale, Läänemaa muuseumile, Haapsalu sotsiaalmajale, Haapsalu kolledžile, Asuküla seltsimajale ja Läänemaa haiglale.

Kõigile, kes lipuheiskamisel osalesid, kinkis linnavalitsus Eesti ja Haapsalu linna lipuga rinnamärgi, mille jagavad laiali Läänemaa noorkotkas ja kodutütar.

Kõigile jagati ka käsilippe ja pakuti hommikukohvi.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments