Taebla 1. klass on lapsi tuubil täis

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Taebla kooli õppejuhi Kersti Lõhmuse sõnul ei jää tänavusügisene 24 lapsega 1. klass viimaseks suureks. Paarikümmet last on oodata ka 2022. aasta sügisel. Foto: Urmas Lauri

Taebla kooli õppejuhi Kersti Lõhmuse sõnul ei jää tänavusügisene 24 lapsega 1. klass viimaseks suureks. Paarikümmet last on oodata ka 2022. aasta sügisel. Foto: Urmas Lauri

Sügisest läheb Taebla kooli 1. klassi 24 last, klassiruumid aga on ette nähtud 16 lapsele.

Taebla kooli direktor Jaanus Mägi ütles Lääne Elule, et heal juhul õnnestuks tal ühte klassiruumi pressida 18 last. „Kui 24 panna, siis ei pääse liikuma lapsed ega õpetaja,” ütles Mägi.

Tuttuues, poolteist aastat tagasi avatud koolimajas ruumi justnagu oleks, aga ei ole ka. Kool on ehitatud 144 lapsele, õpilasi on seal tänavu 116, aga klassiruumid on väikesed.

2021. aasta 1. klass pole midagi era- ega ühekordset. Taebla kooli õppejuht Kersti Lõhmus ütles, et ka 2022 sügise prognoos näitab 18–20 last 1. klassi. „Ka Taebla lasteaed kasvab,” ütles Lõhmus. „Taebla on koht, kuhu kolitakse.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Anu
2 aastat tagasi

Kooli kõrval on kahekorruseline hoone, kus on mitu klassiruumi sees. Ja osad ruumid selles majas mu arust kasutamata. Sinna saaks ju väärt õpiruume juurde ehitada. Puuküürnik tuleks sealt ka välja ajada ja tema suure korteri saaks õpiruumidena kasutusele võtta. Otustuskoht, head koolipidajad!

En.
2 aastat tagasi

Taebla eurokoolimaja kõrval seisab ju veel eestiaegne koolimaja. Küll sinna lapsed ära mahuvad! Leiakski tühjale hoonele sihipärast rakendust, kasvõi osalist. Ma ise pole küll vanasse majja sattunud aga kui seal suudetaks kasvõi eestiaegsed olmenormid täita (toimiv ahiküte ja kuivkäimla?), poleks see mitte samm tagasi vaid edasi – looduslähedasema päriselu poole. Ise olen ühes puuküttega koolimajas õppinud. Polnud traumeeriv, vähemalt mitte õpilasele. Päris eluraskused seisnevad muus.

Ain
2 aastat tagasi

Taebla kooli kõrval on maja, milles pakutakse kooliga mitteseotud välismaalasele elamispinda. Miks? Minu arust see isik enam Taebla koolis õpetaja ei ole.

Ei noh
2 aastat tagasi

Nõval ilus suur looduslähedane kool ja lastele ruumi küllalt. Miks peaks Nõva lapsed Taeblasse või Orule sõitma, kui saab ka vastupidi, tee pikkus ju sama.
Bussitäis lapsi iga päev Taeblast Nõvale ja olukord on mõlema kooli jaoks lahendatud. Mikk on kogu aeg väitnud, et transport ei ole probleem.

Halukaupmees
2 aastat tagasi

Õpperuumi kõrgus peab olema vähemalt 2,5 m ja pindala vähemalt 2,0 m2 põhikooli õpilase kohta.

Kohalik
2 aastat tagasi

Teretulemast viirused!

Esimene koolipäev
2 aastat tagasi

Tulemuseks täistuubitud klassid ja piisava ventilatsiooni puudus. Ainus rahuldav lahendus on A ja B klass.

Taeblast
2 aastat tagasi

Tundub, et projekteerimisega täiendav ämber, kes vastutab. Kas vallas ikka töötavad pädevad inimesed?

Mäletan
2 aastat tagasi
Reply to  Taeblast

et Jüri Ott tõstis juba enne kooli projekteerimist esile küsimuse, et 16 lapsele ehitatavad klassid on liiga väikesed, arenguks ju võimalusi pole – selle peale vastas Mikk Lõhmus, et lapsi pole ja ei tule, nagu hetkel Nõval. Samal ajal on loosung- tulge meile elama. Lõhmus ja kari tema järel jooksikuid on teinud selliseid idiootseid otsuseid L-Nigulas, et veel mitu aega on vaja seda paska helpida.