Lääne-Nigula koroonaraha läheb teede remondiks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne-Nigula vallavolikogu otsustas neljapäeval kulutada lisaeelarvega eraldatud 189 000 euro suurune investeeringute toetus kruusateede remondiks – iga valla piirkond saab 20–25 000 eurot.

Vallavalitsuse ettepanekut arutas volikogu pikalt ja põhjalikult, kaalukausil oli koroonaraha andmine Palivere turismi- ja tervisespordikeskuse teenindushoone ehitamiseks ning tehti ka ettepanek otsustamine volikogu järgmisele istungile lükata, et siis otsustada raha jagamine mitme variandi vahel.

Majandus- ja planeerimiskomisjoni esimees Einar Pärnpuu ütles, et komisjonis oli arutusel vaid vallavalitsuse ettepanek, s.t raha jagamine teede remondiks. „Kiitsime vallavalitsuse eelnõu heaks,” lausus Pärnpuu.

Investeeringutoetuse jagamine oli arutusel ka arendus- ja eelarvekomisjonis. Komisjoni esimehe Jüri Oti sõnul olid komisjoni istungil viibinud volikogu esimees Neeme Suur ja vallavanem Janno Randmaa nõus sellega, et volikogul võiks teede kõrval olla ka alternatiivne variant. Sellest hoolimata esitas vallavalitsus volikogule kinnitamiseks eelnõu, milles on juttu vaid raha eraldamisest teedele.

„Vallavalitsus on käitunud ebakorrektselt, sest teist varianti pole nad kaalunud,” nentis Ott. Oti ettepanekul lisati hääletamiseks ka variant, milles sooviti otsustamise edasilükkamist, et järgmisel istungil oleks volikogul valida kahe erineva rahaeralduse vahel.

Hääletamisel selgus, et investeeringutoetuse eraldamist teede remondiks toetas volikogu 17 liiget, selle vastu oli neli liiget ning üks liige jäi erapooletuks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
see
2 aastat tagasi

teehööveldamine on aastakümneid olnud üks kindel rahaauk sakste toiduahelas

Kodanik 2. Ke
2 aastat tagasi

Tundub, et oled üks tagatubades otsustaja, see ei ole avalik juhtimine, see ongi hetkel vallas juhtimisviga, et otsustatakse tagatubades ja otsused ei toeta kodanikke ja arengut, vaid väikese ringi otsustajate kasuks.

2. kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  Kodanik 2. Ke

Mina pole teie valla tagatoas midagi otsustanud. Jagasin artiklist võetud toetussumma liikurmasina töötunniga, millega mul hiljuti kokkupuutumist oli, ja sain tulemuse, mille oma kommentaaris välja tõin. 🙂

Paliverest
2 aastat tagasi

Mõttetu raha laiali pudistamine, selle rahaga ei saa isegi hööveldatud, rääkimata teede remondist. Suurem kasu oleks olnud see raha tervikuna panna Pikajala mäe tervisekeskuse ehitusse. Volikogus normaalsed inimesed aga otsused on totrad!

2. kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  Paliverest

Selle raha eest saab höövlimees aasta läbi iga päev kümme tundi valla teid hööveldada, kui eeldada, et ta mõne puhkepäeva ka soovib endale lubada. 🙂
Ott ja Suur on mõlemad võimuliidu mehed ja seda teemat oleksid nad saanud koalitsioonis kaitsta ilma volikogus palagani korraldamata. Praegu jääb mulje, et mõeldi valimistele, aga mitte spordikeskusele.
Ja nende inimeste silmis ei ole see otsus totter, kelle juurde prügiauto ei tule või kelle kodutee on metsaveoautod maapõhja trampinud.

Paliverest
2 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Kas tõesti on veel selliseid teid, tundub et 2. Kodanik on otseselt asjast huvitatud isik, ehk siis küüned enda poole.