Einar Pärnpuu ostaks Promenaadi hotelli Lääne-Nigula valla eakatekoduks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Promenaadi hotell on 1,2 miljoni euroga müügis. Foto: Arvo Tarmula
Promenaadi hotell on 1,2 miljoni euroga müügis. Foto: Arvo Tarmula

Lääne-Nigula volikogu majandus-ja planeerimiskomisjoni esimees Einar Pärnpuu (VL Ühinenud Kogukonnad) ütles neljapäeval toimunud voikogu istungil, et vald võiks Oru hooldekodu korrastamise asemel eakatele hoopis Promenaadi hotelli osta.

Pärnpuu sõnul on Lääne-Nigula valla murelapseks, Räägu hooldekodu, selle müük või remont.

“Olete kõik kuulnud, et müügis on Promenaadi hotell, küsitakse 1,2 miljonit. Hotellis on 35 tuba, seal on restoran, seal on saun, seal on saal. Kas vald ei peaks mõtlema suurelt ja Räägu asmel ostma Promenaadi hotelli eakate koduks?” lausus Pärnpuu. “Kas meist keegi, kui me peame minema eakate kodusse, ei tahaks minna kodusse, mis on rehabilitatsioonikeskuse kõrval, kui me vajame ravi, spaa [endine sanatoorium Laine, praegune Hestia Hotel Haapsalu Spa] on üle tee, kui me tahame tervist kosutada, ujuda, minna restorani. Kellel on natuke rohkem võimet käia, läheb jalga keerutama ja kokteli jooma Kuursaali ja rulaatoriga on ka mööda promedaadi hea käia. Kas see ei oleks meie suur projekt?”

“Sporti saame teha nii ja naa, aga vanadekodu ja oma eakate eest me küll hästi ei hoolitse,” nentis Pärnpuu.

Promenaadi hotell

  • Promenaadi hotelli vanim osa on 1859. aastal ehitatud Peltzeri villa, mille külge 1998 ehitati kahekorruseline hoone 35 numbritoaga.
  • Promenaadi hotelli 8145 m² suurusel krundil on kehtiv detailplaneering, millega on sinna lubatud ehitada kuni kaks hoonet. Seniste omanike plaan oli praegune juurdeehitis lammutada ning ehitada vana villa külge moodne spaahotell.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
33 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vanamees
2 aastat tagasi

miks sa härra seal HOOLDEkodus üldse olla tahaks, kui oled täiesti terve mees ja tahad kõike seda saada

kõigepealt
2 aastat tagasi

peaks eesti valitsus ühinema EL sotsiaalhartaga ja tagama eesti vanuritele väärika vananemise aga mitte rahvale puru silma ajada 5 eurose pensioni tõusuga, elektr , vee- , kütuse,- toiduainete,- transpordi,- sooja, – aktsiiside, -ja teiste tarbimismaksude pidurdumatu tõusuga .

Einari vanaduspäevad.....
2 aastat tagasi

Eesti vanurite tulevik ”eakatekodus” Einar Pärnpuu moodi: enne hommikusööki kerge treening spordisaalis ja ujumine; keskpäeval massaaž ja saun; lõunatamine restoranis, kohv ja dessert tuuakse hiljem tuppa. Peale uinakut arsti läbivaatus ja seejärel omal valikul rabamatk või ekskursioon kunstinäitusele. Enne õhtusööki aeroobika ja ujumine või oma huvialaga tegelemine – purjetamise-, arvuti-, kunsti-, tantsu-, käsitööringis. Õhtul ööklubi või disko või stripiklubi, eskordi saab ka kohale tellida. Viimase teenuse eest peab patsient pool ise maksma….

Hmm
2 aastat tagasi

unustasite nimekirjast jõusaali

einar
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm

spordisaal on umbes sama….aga jõusaal peaks kindlasti ka olema. D

muretu
2 aastat tagasi

Küll Rosimannus selle ära ostab, kui rahandusministeerium on toetused hooldekodude omanikele ära määranud.

hooldaja
2 aastat tagasi

hahahaaaa…. see mees ei ta üldse, mis asi see hooldekodu tegelikult on!… et patsiendid vajaksid restorani ja veekeskust ja spaad – no nii absurdset juttu saab ajada ainult absoluutne võhik!

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  hooldaja

aa miks ei vajaks siis, polegi inimesed või?

Vambola
2 aastat tagasi

Tundub, et tuttavad Promenaadi müüjaga. Tegelt teeks pigem Oru korda

Kaein
2 aastat tagasi

Väga hea mõte! Selle võiks kindlasti teostada. Oma vanematele soovin kauges tulevikus kindlasti sellist väärikat ja ilusat kohta võimaldada, mitte pisikest uberiku 3-5 inimest ühes toas, voodi voodis kinni.

äkki
2 aastat tagasi
Reply to  Kaein

Äkki ostaks siis juba Viru hotelli kui vanadekoduga äri nii kasumlik on.

Misasja
2 aastat tagasi
Reply to  äkki

viru hotell ei asu ju nii rahulikus ja ilusas kohas. Mõelge ka mida kirjutate!

Roosi Mannus
2 aastat tagasi
Reply to  Kaein

Kui miljonär oled, siis muidugi.

kolla
2 aastat tagasi

Ei ole see vend kunagi heategevusega tegelenud,ilmselt on plaanis kogu see kupatus vallalt omale kantida.

Taavi
2 aastat tagasi
Reply to  kolla

Tuntud suller ja kantija ju

Küsimus
2 aastat tagasi
Reply to  Taavi

Kas teil peale plähmimise on ka konkreetseid tõendeid ja näiteid?

Arvan,
2 aastat tagasi

et mõtte väljakäija teadis juba päris mitu aastat seda, mis seisundis on praegune hooldekodu. Miks varem pole ta selle peale tulnud, et sinna vajalik juurde ehitada-saun, restoran jne. Näib, et mure eakate pärast tekkis väga jäsku. Võibolla ka eksin selles.

Vanaisa
2 aastat tagasi
Reply to  Arvan,

Sul on õigus- valimised on tulekul. Ja vaevalt tuulisel mererannal,kus vette kukkuda võib, see kõige õigem koht on.Kas see on sama Pärnpuu,kes korruptsiooni eest kohtu all oli ?

Taavi
2 aastat tagasi
Reply to  Vanaisa

Sama ikka ju , kes veel siis .

113
2 aastat tagasi

Ühtpidi hea mõte see oru vanadekodu ei kõlba kuskilt otsast sellise teenuse jaoks ,puuküttega kitsas trepid teisele korrusele ja igatpidi amortiseerunud ,kui arvestada palju selle ümber kohandamine maksma läheb siis polegi nii halb mõte Promenaadi hotell .