Koit Uus müüs Haapsalu uksetehase maha

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Neljapäeval Haapsalu uksetehast külastanud president Kersti Kaljulaidi tervitasid uksetehase juhataja Ago Soomre ja arendusdirektor Rene Serg. Foto Malle-Liisa Raigla

Haapsalu Uksetehase uueks omanikuks saab suurärimees Janek Veeberile kuuluv AS Telver.

AS Haapsalu Uksetehase enamusomanik suurärimees Koit Uusile kuuluv Investeeringute Hoolduse OÜ otsustas 30 aastat tagasi tehtud investeeringust väljuda.

„Tehinguhind rahuldas mõlemaid pooli, müügivõimalust kasutasid kõik aktsionärid, sh juhtkond,” teatas Uus. Tehingujärgselt on tehase ainuomanik eesti kapitalil põhinev Giga kontsern läbi oma tütarfirma Telver AS. Tehing jõustub peale konkurentsiametilt kooskõlastuse saamist.

„Uksetehase majanduslik seis on tugev, igapäevatööd tehing ei puuduta, töökohad säilivad, juhtkond jätkab,” ütles Uus.

90 protsenti uksetehasest kuulus seni Investeeringute Hooldus AS-ile, mis omakorda kuulub Koit Uusile. 10 protsenti firmast kuulus uksetehase juhatajale Ago Soomrele ja arendusdirektor Rene Sergile.

Haapsalu Uksetehas alustas tööd 1991. aastal ja annab praegu tööd umbes 170 inimesele.

2019. aasta andmetel oli tehase müügitulu 12 011 643 eurot ning puhaskasum 780 866 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
räägime asjast nii magu need on .
2 aastat tagasi

haapslu KEKI töötajatelt susservusseriga kätte saadud raha eest ülesse ehitatud ja uusi vanamehele erastatud firma müüdi nüüd maha teisel omanikule ja endiset haapsalu KEKI töötajate orjus kestab edasi.

Nojah, aga...
2 aastat tagasi

…keegi käsib nendel nn orjadel seal töötamas käia või? Sajandeid tagasi oli nii, nüüd valib ikka iga mees omale töökoha või tekitab selle ise.

Milline
2 aastat tagasi

tsirkus…

Tüskraaf
2 aastat tagasi

AS Telverile – AS-ile Telver.
AS Haapsalu Uksetehase – AS-i Haapsalu Uksetehas.
Investeeringute Hooldus – AS või OÜ, kumb siis?
uksetehase juhatajale Ago Soomrele ja arendusdirektor Rene Sergile – ametinimetus (täiend) nime ees käändub alati: arendusdirektorile Rene Sergile.

Huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  Tüskraaf

kui see ametinimetus käändub alati, siis on seda imelik lugeda ju, kaks ühesugust lõppu “ile”. See ei tohiks ju õige olla.

Nojah, aga...
2 aastat tagasi
Reply to  Huvitav

sinna keeleabisse tuleb parandused teha sellisel juhul.

Rabi
2 aastat tagasi

See ju rohkem liigaksuvõtmine ja hangeldamine majandusega pole siin midagi pistmist.

komissar paio
2 aastat tagasi
Reply to  Rabi

No just , kui ma veel oleksin tegev seal asutuses , siis ma annaks asjale ametliku käigu , ausalt …….

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  Rabi

Kas keegi andis seal kellegile laenu liiga suure intressimääraga või milles see liigkasuvõtmine otseselt seisneb?

jamps
2 aastat tagasi

küsis ju töötukassaltki abi koroona saabus. mis jutt .. juhtkond jätkab, need taadid ju , tallinn kinnisvara täis … ei viitsi ju … miks muidu müüsid.

Hmm
2 aastat tagasi

Miks ei võiks töötajatele rohkem töötasu maksta, kui puhaskasum nii suur on? Tubli töömees on oma kätega sellise kasumi saamisele ju ka kaasa aidanud, iga jummala päev.

nalja number
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Orjapidaja peab hakkama orjadega kaskumit jagama :)) enne kuulmatu lugu ju:) See et orja kord paari aasta tagant orjapidajaid valima lastakse see sind ju orjusest ei vabasta

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  nalja number

Valepuha. Ma saan teist aru, et olete pettunud enda elus ja töös. Sellepärast ironiseeritegi, hakkab endal ehk kergem, kasvõi natukenegi. Kui saab ära panna, siis on hea tunne küll. Tegelikult oli minu küsimus täiesti õigustatud. On meie maal ettevõtjaid, kes maksvad päris korralikku töötasu. Mina nimetaks selliseid läänemeelseteks, ehk nad on õppinud või õppust võtnud riikidelt, kus tõepoolest lihtne töömees on au sees, sest nad on aru lõpuks saanud, et tänu sellele töömehele, kes igal hommikul enamvähem õigel ajal kohale tuleb, sõltub ettevõtja hea eluolu. Niipidi käivad asjad läänes. Meil veel pikk maa minna, see selge. Ähvardatakse siiamaani, et kui… Loe rohkem »

Läänes
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm

on täpselt samasugused ahned ja kitsid tööandjad. Vahe on läänega aga selles, et ametiÜhingud on omal ajal töölistele positsioone kätte vöidelnud. See on pikaajalise arengu tulemus. Läänt ei saa me mingist otsast ülistada. Lääs on rootsi pangad Eestis. On tore? Ei ole.
Eestlaste lakeiks olemine keerab palju tuksi ja muidugi ka pikaajaline okupatsiooni aeg. Nüüd veel lisaks surve (nöue) läänest globaliseeruda ja maavarad maavaratule ja vaesele Saksamaale toimetada Rail Baltikuga, et neil tööstuses toorainet oleks. Koolid jm kinni. Olge kadunud siit eestlased. See on lääs.

Misasja
2 aastat tagasi
Reply to  Läänes

Teil on päris kohutavad luulud peas. Magada ikka saate või?

Kohalik
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Puhaskasumi arvelt saaks iga töötaja netotasu suurendada 270 euri kuus. Võiks ka aru saada et viimas senti ju ära ei anna ja midagi peab ju investeeringuteks ka jätma. 12 milli pealt aastas 0,8 milli kasumit on tegelikult ju väga vähe millegi ehitamiseks.

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Võibolla väljendusin valesti, kuid see on ju niigi selge, et kogu kasumit omade vahel pole mõistlik lihtsalt ära jagada. Töötasu võiks siiski järgida üldise elukalliduse tõusu.

Para Doks
2 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Skandinaavias peetakse 7-8% puhastulu aastas normaalseks, meil alla 15% ei taheta midagi teha.

Lutikas
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Milleks mingitele töömeestele ulmepalkasid maksta. Kõik kasum läheb investeeringuteks. Uusil Tallinnas kinnisvara iga aasta üha rohkem.