5

Läänemaale lisandus kaks koroonaviirusega nakatunut

Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Ööpäevaga analüüsiti 32 läänlase koroonaviiruse teste, millest kaks ehk 6,25% osutus positiivseks.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 317,9. Eestis keskmiselt on näit 366,5. Maakondade võrdluses on Läänemaa 9. kohal. Kõrgeim on näit Ida-Virumaal (515,4) ja madalaim Võrumaal (87,5).

Üle Eesti analüüsiti ööpäeva jooksul 5387 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 401 ehk 7,4% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 196 inimesel. 149 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 70, Pärnumaale 29, Tartumaale 23, Lääne-Virumaale 19 ning Viljandimaale 15 uut nakkusjuhtu. Jõgeva- ja Järvamaale lisandus seitse, Põlva- ja Raplamaale kuus, Valga- ja Võrumaale neli ning Lääne- ja Saaremaale lisandus kaks uut nakatunut. Hiiumaale uusi nakkusjuhte ei lisandunud. 11 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid kokku 41, haiglaravi vajab 319 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 68 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 247 inimest (77%).

Ööpäeva jooksul manustati 5757 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 341 979 inimesele, kellest lõpetatud vaktsineerimisega on 128 762 inimest. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 62%. 70+ vanusegruppi on üle 60% vaktsineeritud kõikides maakondades, välja arvatud Ida-Virumaal.

Läänemaal on vaktsineerimine lõpetatud 3812 inimesel. Ühe vaktsiinidoosi on saanud 3262 läänlast.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Eduard
Eduard

Ikka abiks…

LEE
LEE

Nagu spordiuudised juba

maestro
maestro

Haapsalus on õhk puhas!

KodanikS
KodanikS

Õhk on puhas kuniks uus kolle laiali levib.

Mida v.
Mida v.

Miks sa siis ikka veel seda rätti näo ees kannad?

wpDiscuz