Kuidas turgutada keha ja vaimu?

Suvesoojus on kohe meie põski paitamas ja ilmad lähevad soojemaks. Kevadeti võetakse ette ka uusi plaane, kuidas tervislikumalt toituda, rohkem trenni teha ning vaimset tasakaalu hoida. Hea enesetunde võtmeks on tervislikud eluviisid, kvaliteetne puhkus ning aeg iseendale. Kuidas hoida keha ja vaimu värskena, saad lugeda alljärgnevalt. 

Tervislik toitumine

Tervislik toitumine on suureks aluseks meie keha heaolule, sest nii saab keha vajalikke vitamiine ja muid vajalikke aineid. 

Viimase paarikümne aastaga on meie toidulaud muutunud väga mitmekesiseks ning aina enam inimesed valivad hoolega, mida süüa. Värske ning vitamiinirikas tervislik toit on vajalik nii lastele kui ka täiskasvanutele. Kuidas hoida tervislikke toiduvarusid nii, et alati oleks kodus varusid värsketest toiduainetest? 

Kodustes tingimustes saab säilitada värskeid ja tervislikke toiduaineid kõige paremini külmikus. Boschi VitaFresh pro süsteemiga külmikutel on kaks jahedustsooni, mis hoiavad toidu värske kuni 3 korda kauem, säilitades samas ideaalset niiskustaset. Külmikud võimaldavad säilitada värskena ja vitamiinirikkana puu- ja köögivilju, kala, liha ja palju muudki.

Aktiivse liikumisega on hea enesetunne garanteeritud

Aktiivne liikumine annab meie kehale toonust, parandab immuunsüsteemi ja suurendab üldist enesetunnet. Kui sul aga napib trenniga alustamiseks motivatsiooni või järjepidevust, võiksid kaaluda nutikella soetamist. Miks? Nutikellade aktiivsusrakendused on haaravad ja igapäevaselt oma tervisenäitajaid jälgida on huvitav ja sageli hasarti tekitav.

Nutikellad aitavad jälgida läbitud distantsi ja tehtud sammude arvu. Lisaks saad jälgida pulssi ja põletatud kalorite arvu. 

Nutikellad on viimaste aastate jooksul teinud hüppelise arengu, mis on teinud nutikellast üha populaarsema müügiartikli. Kuna tänapäeval luuakse nutikelladele erinevaid äppe ja rakendusi, siis on võimalused kellast maksimumi võtta piiramatud.

Nutikellade ekraanil kuvatakse sulle kõiki näitajaid ilusas graafilises esituses. Niisugune lahendus aitab paremini jälgida kuvatavaid andmeid ja võrrelda erinevate perioodide aktiivsust. 

Sportimise juurde annab energiat juurde muusika, mida nutikell samuti esitab. Nutikellale saad muusikat salvestada ja nutikella saad ühildada Bluetoothi abil kõrvaklappidega. Näiteks Apple Watchist võid Spotify muusikat edastada ka juhtmevabadesse kõrvaklappidesse ilma nutitelefoni kaasas kandmata.

Suure tõenäosusega on nutikell esimene nutividin, mis sind kehalisele aktiivsusele kallutab.

Võta aeg maha

Vahel on kõige olulisem hoopis aeg maha võtta ja lõõgastuda. Olgu selleks siis kauaoodatud paarinädalane puhkus või minipuhkus nädalavahetusel. Astu välja oma argipäevarutiinist ning otsi uusi seiklusi! 

Kevad on looduse tärkamise aeg ning kus seda ikka kõige paremini imetleda saab kui ikka metsas! Mine metsa või rappa piknikule, jõe äärde kalale või niisama sõpradega grillima – kõik vabaõhutegevused on tervisele kasulikud. 

Kui oled rohkem linnainimene, siis Eesti linnades on palju taskukohaseid hosteleid või hotelle, kuhu võid nädalavahetust veetma minna. Hea valiku võimalustest leiad leiamajutus.ee lehelt. Paljud hotellid ja spaakeskused pakuvad erinevaid majutuspakette, mis sisaldavad lisaks spaaelamustele ka massaaži ning muid ilu- ja kehahooldusprotseduure. 

 

Meie tervis on meie suurim vara ning me ise saame üsna palju selleks ära teha, et me toituksime nii nagu meie kehale meeldib, liiguksime piisavalt ning püsiksime tugevad ja terved. Nagu öeldakse – terves kehas, terve vaim! 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
2 aastat tagasi

Hea raamat, hea vein ja KAMIN!

just
2 aastat tagasi

pigem olgu toitduvalik keskisem, kuid kvaliteetsem.Poleks vaja mitukümmend sorti leiba. Piisaks ka mõnest korralikust. Sama muude asjadega…..

värske
2 aastat tagasi

võib see toit isegi olla?, aga külmas laos gaasi keskkonnas järelvalmimiseks hoitud ja rohelisest peast korjatud, valmimata ja mitte midagi kasulikku sisaldavad, teatri butafooridena näivad puuviljad küll nüüd tervislikud ei ole, rohkem nagu toidu kõrvale pakutav ballast