Läänemaale lisandus kaheksa koroonaviirusega nakatunut

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla
Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 4790 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 408 ehk 8,5% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 194 inimesel. 137 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 60, Tartumaale 24, Viljandimaale 23, Pärnumaale 22, Lääne-Virumaale 20, Valgamaale 14 ja Järvamaale 10 uut positiivset testi. Rapla-, Põlva-, Jõgeva- ja Läänemaale lisandus 8,  Saaremaale 2 ning Hiiumaale 1 uus nakkusjuht. Võrumaale ei lisandunud ühtegi uut positiivset testi. 6 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 408,1 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 8,5%.

Läänemaal on haigestumus 337,5. Viimase ööpäeva jooksul tehti Läänemaal 60 koroonaanalüüsi, millest positiivsete testide osakaal oli 13,3.

Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid kokku 29, haiglaravi vajab 305 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 68 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 237 inimest (78%).

Ööpäeva jooksul suri viis koroonaviirusega nakatunud inimest: 65-aastane mees, 66-aastane mees, 72-aastane mees, 74-aastane mees ning 86-aastane naine. Kokku on Eestis surnud 1166 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
?????
2 aastat tagasi

Miski jama on lahti selle viirusega? Kuidas üks haigus nii lausa lainetama jääbki?! Varem ikka nad tulid ja läksid ilma igasuguse pandeemiata ja piiranguteta, aga nüüd nagu keegi käiks seda juurde puistamas!

Hmm...
2 aastat tagasi
Reply to  ?????

Kuhu nad sul kadusid. Kõik viirused ja muud haigused kõik kenasti alles. Leetritest vist on ainsana jagu saadud. Ainult, et gripst jms. ei pasundata iga päev ajakirjanduses, sellepärast tundubki, et nagu teisi haiguseid ei olegi enam olemas.

Juku
2 aastat tagasi

Unustasin ka täna maski koju. Pidin ilma suitsu ostmas käima. Ähvardati, et Irja tuleb koju kui maski ei kanna. Enam seda viga ei tee…

Hea Okkupant
2 aastat tagasi
Reply to  Juku

Sama ma. Läksin täna Kastani poodi, poole teed möödunud meenus, et ka mask kodus unustanud : eb tvoi matt !! tuli tagasi minna.
Vat missugune on karambaviruse alatus!

naine
2 aastat tagasi

ma arvan,et natuke vara võetakse piirangud maha….

Juku
2 aastat tagasi
Reply to  naine

Piirangud ei ole kumm mida liiga vara maha võtta saab.

Hmm...
2 aastat tagasi
Reply to  naine

millal siis teiearust peaks piirangud lõpetama? Viirus ei kao ju niisama mitte kuhugile, see tuli, et jääda sarnaselt teiste viirustega.

Käituge mõistlikult
2 aastat tagasi

Kui inimesed karantiini kohustusest ja eneseisolatsiooni nõuetest kinni ei pea, siis see annab peale piirangute leevendamist ilmselt ka tunda.
Reedel oli Haapsalus külas keskkonnaminister, miks kohtusid siis ministri ja LV esindajatega kohalikud inimesed, kes on hiljuti välismaalt naasnud ja ehk ka isolatsioonis kodus olema?
Ehk ongi objektiivne põhjus? Või on tegemist pealinnast kolkasse saabunud “ärieliidiga”, kes teevad täpselt seda mida siin heaks peavad, sest on osanud kohalike valitsejate soosingu saavutada?
Ei, ma ei ole kade. Tahan, et enamuse pingutustele piirangute ajal mingi krdi vähemus vett peale ei tõmbaks.

Ei tea
2 aastat tagasi

halloo inimene! Mujal välismaal peale india ja põhja korea on kõik rohelised maad võrreldes Eesti nakatumisega ju! Eestist välismaale minnes peaks seal hoopis isolatsiooni jääma, mitte aga vastupidi.

Käituge mõistlikult
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

Hallo-hallo 🙂
Õnneks ei ole olukord enam nii hull.
Tulles tagasi riigist, kus nakatumisnäit üle 150ne peab inimene eneseisolatsiooni jääma. Peale Soome on mõnes riigis veel näit <150 .

Ei tea
2 aastat tagasi

ok

A.M.jah....
2 aastat tagasi

…kurb jätame oma Konnaküla seltsingu talgud täna tegemata.

Talumees
2 aastat tagasi

Ja esmaspäeval kooli???
Nädala pärast 80 päevas Läänemaal

9 korda mõõda, 1 kord lõika
2 aastat tagasi
Reply to  Talumees

Siis ükskord tuleb ju ometigi koolid tööle saada, kujutate ette , niivõrd poolik haridus läbi arvutiõppe ja juba aasta otsa. Mõni laps ei suuda üldse sel viisil midagi suurt omandada
Kõik on inimeste s.t. lapsevanemate teha-käisid riigist väljas, testi ei tee saabudes , kodus 10päeva ei püsi ja nii see laienebki.
Sundvaktsineerimine on veel järeleproovimata, ehk tooks leevendust, sest ma ei kujuta küll hästi ette, mitu lainet me välja kannatame, juba jutud kolmandast lainest liikvel

mida
2 aastat tagasi

selle haridusega peale hakata, kui tööd ei ole, vanasti oli 6 klassi ja lapsed oskasid korralikult saksa keelt, nüüd õpivad pool elu ja ikka lollid

LEE
2 aastat tagasi
Reply to  Talumees

Kordan, sa mees oled puhta peatunud ajutegevusega vist

Talumees
2 aastat tagasi
Reply to  LEE

LEE…
Debiilikud jäävadki kordama ennast ja kooli…🤪

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  Talumees

sa postimees kordadki ju ennast erinevate nimede alt pidevalt ja iga artikli all