Juhtkiri: ühe mündi kaks poolt

Lääne Elu

info@le.ee

Joonistanud Ott Vallik.

Teisest pensionisambast lahkujaid on Läänemaal rohkem kui Eestis keskmiselt, kuigi erinevus pole suur. Kui terves riigis on sambast lahkumise avalduse teinuid 23 protsenti, siis Läänemaal 26 protsenti – laias laastus neljandik.

Keskmine lahkuja on 41aastane, seega noorepoolne, keskmine kogunenud summa on 8000 eurot, mida on üsna vähe. Selle raha eest ei saa osta kinnisvara ega maad, nagu siit ja sealt on soovitatud. Niisiis pole raske ette kujutada, mida teeb see 41aastane läänlane oma 8000 euroga. Kindlasti ei ole ta meisterinvesteerija, kes summa kiiresti kasvama paneb. Ja olgem ausad, kui palju neid meie seas on? 41aastane läänlane kulutab raha ära, sest pensionini on veel liiga palju aega, et sellele mõtelda. Peale selle on ta ehk töötu ja võlgades. Sellises olukorras on ka mõnest tuhandest abi – saab vähemalt toitu osta ja üüri maksta.

Mõtlematust lahkujaile, eriti kriisiajal, ette

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vabaks.ee
2 aastat tagasi

Mis edust te siin sogate??? Raha on välja võetud üle miljardi. 10 miljonit ehk 1% on pöördunud vabaks.ee poole. Viimasel pole aga sentigi oma “geniaalse” idee teostamiseks. Ükski investor pole nõus neisse investeerima. Paar aferisti ja uskumatu edu. Uskumatu.

Nimi (vabatahtlik)
2 aastat tagasi

Pange rahad kokku ja asutage kolhoosid. Suur majanduskasvu rahapress on oma töö teinud ja toit jm eluks vajalik saab peagi väga kalliks minema.

Tom naabermajast.
2 aastat tagasi

Kuidagi väga seda meelt ollakse,et kõigil on liisingud ja võlad ja mis iganes. Paljudel muidugi on,aga ülejäänud seltskond saab selle keskmise 8 tonni eest just nimelt väikese püsiväärtuse soetada.

uskmatu-toomas
2 aastat tagasi

“Niisiis pole raske ette kujutada, mida teeb see 41aastane läänlane oma 8000 euroga”? Mida siis ?

Tom naabermajast.
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Kui teada saad,siis ütle mulle ka.

Majaomanik
2 aastat tagasi

Kui oled pensionil on ainuõige otsus lahkuda!?

juss
2 aastat tagasi

Ongi liiga palju rumalaid!