Läänemaale lisandus 14 koroonaviirusega nakatunut

Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Ööpäevaga analüüsiti 71 läänlase koroonaviiruse teste, millest 14 ehk 19,72% osutus positiivseks.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 474,5. Eestis keskmiselt on näit 490,6. Kõrgeim on haigestumus Raplamaal (609,9) ja Ida-Virumaal (609,3).

Üle Eesti analüüsiti ööpäevaga 5037 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 392 ehk 7,8% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 218 inimesel. 169 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 59, Pärnumaale 26, Tartumaale 15, Lääne- ja Lääne-Virumaale 14, Raplamaale 9 uut positiivset testi. Viljandimaale lisandus 7, Võru- ka Valgamaale 6, Jõgeva- ja Järvamaale 4, Põlvamaale 3 ja Saaremaale 1 uus nakkusjuht. Hiiumaale uusi positiivseid teste ei lisandunud. 6 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid kokku 51, haiglaravi vajab 426 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 68 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 326 inimest (76%).

Ööpäeva jooksul manustati 11 599 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 303 952 inimesele, kellest 93 250 on saanud mõlemad doosid. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 59%. 70+ vanusegruppi on üle 60% vaktsineeritud Hiiu-, Jõgeva-, Järva-, Lääne-, Lääne-Viru-, Põlva-, Pärnu-, Rapla-, Saare-, Tartu-, Viljandi- ja Võrumaal.

Läänemaal sai ööpäevaga vaktsiinisüsti 396 inimest, neist 105 said esimese vaktsiinidoosi ja 291 teise doosi. Ühe vaktsiinisüsti onn saanud 3075 läänlast, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 3238 läänlasel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
rae
2 aastat tagasi

Eile lisandus Läänemaale 3 nakatunut. Siin võetakse proove üle päeva.

En.
2 aastat tagasi

Lugesin paar päeva tagasi, et saartel ja Lõuna-Eestis on nakatunute ööpäevane juurdekasv pea olematu. Miks, kui veel esimese koroonalaine ajal oli lugu vastupidine võrreldes kergelt pääsenud Läänemaaga? Pakun, et tegu on riigi lohaka ‘lukkupaneku’ tagajärjega, mis Haapsallu covidit külvab. Igavlevad pealinlased käisid talvelõpul vähimalgi võimalusel Haapsalus kohvitamas, sest Läänemaa on Tallinnast vaid tunnikese autosõidu kaugusel erinevalt saartest ja Lõuna-Eestist. Samas olen kuulnud ka välismaal lustivatest läänlastest. Ega sealtki üksnes suveniire tooda. Või on lõunaeestlastel ja saarlastel kogukondlik reisikeeld, erinevalt meite inimestest? 14 reg. nakatunut väiksel Läänemaal tundub igatahes palju valitsuse ‘eduloo’ taustal.

maestro
2 aastat tagasi

Kus on Haapsalu kolle!?

Lutikas
2 aastat tagasi
Reply to  maestro

Osta digileht, siis saad teada. Kui mõtled tasuta infi saada, siis hakka vene või inglise keeles uudiseid lugema.

Kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  Lutikas

Tasuta saab infi linna pealt. Kui üks teab, teavad juba kõik.

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Just just, kuulujutt levib kiirelt, igaüks paneb natuke vürtsi juurde ka.

Juuli
2 aastat tagasi
Reply to  maestro

Ma ka ei tea?

Sipelgas
2 aastat tagasi
Reply to  maestro

Kas mitte Tihniku tänava kahekordses polnud üks kolle .

Jaan
2 aastat tagasi

Vaikselt ikka tõuseb igapäevaga.

Eduard
2 aastat tagasi
Reply to  Jaan

No valimimised tulemas…