Galerii: Leedi Hallimäe mälestuskivi avati muistse kombe järgi

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 29

Iidse kombe kohaselt tuli pühapaika viia ande. Foto: Malle-Liisa Raigla

Neljapäeva õhtul avas kaitseliit Leedi Hallimäe muinaslinnuse kohal mälestuskivi metallplaadiga, millel on kõigi Eesti muinaslinnuste kaart.

Kivi avamisel seisid kaitseliitlased tõrvikutega kivi kõrval valves, viidi läbi iidne kombetalitus ja kõlas torupillimuusika.

Malle-Liisa Raigla fotod

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kivi püsti
2 aastat tagasi

Kelgurajale

2. kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  Kivi püsti

Kas need mustad rööpad pildil kivi taga on kelgurada?

Hellat
2 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Need on mingisuguse masina jäljed

Vanamoodne
2 aastat tagasi

Vanasti oli sealkandis Leediküla. Ons nüüd moekam nimi pandud või asuvadki kõrvuti Leediküla ja Leedi, millest kuulen oma kõrges keskeas põlise läänlasena esimest korda?

Hellat
2 aastat tagasi
Reply to  Vanamoodne

Tegu on siiski kahe erineva kohaga. Leediküla asub Hallimäest umbes 2 kilomeetrit eemal

Vanamoodne
2 aastat tagasi
Reply to  Hellat

Siiski jään umbusklikuks. Igal juhul näib tegu olevat kohanime modimisega – kas uuemaks või vanemaks. Viimast respekteerin aga nudimist mitte. Muidu kirjutab ajaleht homme, et Heltermaale väljub praam Rohust, mitte Rohukülast. Toon kaks väidet. Esiteks, külad võivadki olla väga suured, näiteks Ehmja suurfarmist Ehmja metsavendade punkrini on 5 km (Martna vald). Teiseks, isegi kaart.delfi.ee (mida ilmselt iga päev ei uuendata), näitab mustvalgel, et Hallimäe asub Leedikülas, kui kaardile toksates viskab ette konkreetse maatüki andmed.