1

Galerii: jüriöö märgutulest läideti mälestusküünlad

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

MC Müristaja juht Meelis Palmi tõrvikust süütas Haapsalu ja Läänemaa muuseumite juht Anton Pärn mälestusküünla. Arvo Tarmula

Vaatamata kõledale ja tuulisele ilmale tõid mootorrattaklubi Müristaja liikmed reede õhtul jüriöö märgutule Haapsalu Lossiplatsile, kus sellest läideti mälestusküünlad Vabadussõjas langenutele ja Haapsalu endisele linnapeale Hans Alverile.

Kõik ei läinud päris nii, nagu esialgu plaanitud. Esialgse kava järgi pidi tuli Lossiplatsile jõudma kell 21, kuid tosin mootorrattast peatus Vabadussõjas langenute mälestusmärgi juures kümmekond minutit hiljem. Uuemõisas, Haapsalu linna piiril läidetud ja mootorrataste külge kinnitatud tõrvikud oli küll sõidu ajal kustuda jõudnud, kuid tuli toodi ikka kohale.

„Õueküünal oli ainuke, mis töötas,” ütles MC Müristaja president Meelis Palm ja süütas ühe mootorratta taha kinnitatud küünlast taas tõrviku, millega läideti mälestusküünlad.

Jüriöö märgutuld oli Vabadussõjas langenute mälestussamba juurde vastu võtma tulnud Haapsalu ja Läänemaa muuseumite juht Anton Pärn koos muuseumi haldusjuhi Märt Maistega ning Rannarootsi muuseumi direktor Ülo Kalm.

„Aitäh, mehed,” tänas Pärn tuletoojaid. „Ühe mälestusküünla paneme Vabadussõjas langenute mälestusmärgile, teise viime linapea Hans Alveri mälestussamba juurde. Alver oli Vabadussõjas Kuperjanovi pataljoni arst,” lisas ta.

Kui mälestusküünlad süüdatud ja ühispilt tehtud, sõitsid mootorratturid MC Müristaja klubimaja juurde Sadama tänaval, kus süüdati jürilõke.

Paide Vallimäelt viisid 21 motoklubi esindajad jüriöö märgutule laiali üle Eestimaa. Palmi sõnul jõudis Läänemaale tuli sel moel esimest korda.

Fotod Malle-Liisa Raigla, Arvo Tarmula

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kiitus
kiitus

See seltskond on uus vabatahtlik jõud Eestis.

wpDiscuz