3

Läänemaale lisandus kolm koroonaviirusega nakatunut

Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Ööpäeva jooksul analüüsiti 43 läänlase koroonaviiruse teste, millest kolm ehk 6,97% osutus positiivseteks.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 464,7, Eestis keskmiselt 574,7.

Üle Eesti analüüsiti ööpäevaga 5800 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 536 ehk 9,2% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 301 inimesel. 243 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 61, Lääne-Virumaale 44, Tartumaale 29, Viljandimaale 25, Pärnumaale 22, Põlvamaale 9 ja Saaremaale 8 uut positiivset testi. Järvamaale lisandus 6, Võru- ja Valgamaale 5, Rapla-, Lääne- ja Jõgevamaale 3, Hiiumaale 1 uus nakkusjuht. 11 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 574,7 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 11%.

Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid kokku 35, haiglaravi vajab 437 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 69 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 341 inimest (78%).

Ööpäeva jooksul manustati 2615 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 289 508 inimesele, kellest 86 768 on saanud mõlemad doosid. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 57%. 70+ vanusegruppi on üle 60% vaktsineeritud Hiiu-, Jõgeva-, Järva-, Lääne-, Lääne-Viru-, Põlva-, Pärnu-, Rapla-, Saare-, Tartu-, Viljandi- ja Võrumaal.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
maestro
maestro

Aga meie rändurid tõid Egiptusest uued tüved
18 Lennujaamas nakatasid 12 eestlast
Lennujaamas ei ole siis kontrolli!

maestro
maestro

Haapsalu saab maikuuks jälle puhtaks
kui kannad maski ning hoiad vahet kolm meetrir

Eino
Eino

:))) suvel kaob ära ja siis peale puhkuseid tuleb jälle uus laine.

wpDiscuz